Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κυκλάδων: Απαξίωση της περιουσίας χιλιάδων νησιωτών φέρνει το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση

ΚΙΝΑΛ
Άκης Αξαόπουλος
27/10/2020 12:25
 
 
 

 

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, συνεδρίασε η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Νίκου Παπανικολάου.

Στην αρχή της συνεδρίασης τονίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον έλεγχο που χάνεται στη δεύτερη φάση της πανδημίας και αναδείχθηκε η τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για τη στήριξη των ανθρώπων του Ε.Σ.Υ. με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικό επίδομα για όσο διαρκεί η πανδημία.

Στη συνέχεια, έγινε διεξοδική συζήτηση γύρω από τις αρνητικές συνέπειες τις πανδημίας στις τοπικές οικονομίες των νησιών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις αποδείχθηκαν ανεπαρκή και αναποτελεσματικά.

Οι τοποθετήσεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, περιστράφηκαν σε σημαντικό βαθμό γύρω από το επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση. Πρόκειται για φλέγον ζήτημα για τους νησιώτες, καθώς μέσω αυτού του νομοσχεδίου παύει να υφίσταται η δυνατότητα οικοδόμησης σε αγροτεμάχια εκτός οικισμού, επιφάνειας άνω των 4000 τμ., με άμεση συνέπεια την πλήρη απαξίωση της περιουσίας χιλιάδων νησιωτών καθώς και την απώλεια κύκλου εργασιών για πλήθος επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στις τοπικές μας κοινωνίες. Όλα αυτά εκτυλίσσονται, ενώ ήδη οι χορτολιβαδικές εκτάσεις μετατράπηκαν σε δασικές, εξέλιξη που έπληξε την ιδιοκτησία πολλών συμπολιτών μας. Πολλοί συντοπίτες μας, κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους αποδοχής κληρονομίας για τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, τα οποία έχουν υψηλές αντικειμενικές αξίες και μάλιστα εξαιρετικά δυσανάλογες με την αξιοποίηση που τους επιφυλάσσει το επικείμενο νομοσχέδιο.

Κλείνοντας, καλούμε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των νησιωτών που θίγονται από το επερχόμενο νομοσχέδιο, προτού να είναι πια πολύ αργά.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*