Τρία νέα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε Νάξο, Άνδρο και Ίο

Άκης Αξαόπουλος
03/11/2020 16:27
 
 
 

 

Υπογράφηκαν σήμερα 3 Νοεμβρίου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τρία σημαντικά έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν σε έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης για τη Νάξο, την Άνδρο και την Ίο, συνολικού ποσού χρηματοδότησης 10.183.736,47 €.

Νάξος

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε για τη Νάξο το έργο με τίτλο «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου-Βίβλου, Ν. Νάξου», ποσού χρηματοδότησης 1.960.000,00 €, που περιλαμβάνει τη μεταφορά των ακαθάρτων των οικισμών Τ.Κ. Σαγκρίου και Βίβλου, μέσω του οικισμού της Δ.Κ. Αγίου Αρσενίου, σε υφιστάμενο αντλιοστάσιο ακαθάρτων και τελικά στην ΕΕΛ Νάξου. Η πράξη αυτή πλαισιώνεται και από συνοδό υποέργο για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων.

Άνδρος

Για την Άνδρο, υπογράφηκε το έργο με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου», ποσού χρηματοδότησης 3.223.736,47 €, που αποτελεί μία σημαντικότατη υδρευτική παρέμβαση στο νησί και αφορά στην προμήθεια συστήματος χλωρίωσης του δικτύου ύδρευσης, στην ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων, στην προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού, στον εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίου ύδρευσης στο Δήμο Άνδρου και στο δίκτυο ύδρευσης οικισμού Κάτω Αγίου Πέτρου της Δ.Ε. Υδρούσας.

Ίος

Τέλος, για την Ίο, υπογράφηκε το έργο με τίτλο «Αποχέτευση Μυλοπότα Ίου», ποσού χρηματοδότησης 5.000.000,00 €, που αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Μυλοπότα, στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων του οικισμού έως το υφιστάμενο αντλιοστάσιο ΑΣ4, στην αντικατάσταση του αγωγού προσαγωγής των λυμάτων των οικισμών Μυλοπότα και Χώρας στην ΕΕΑ καθώς και στην κατασκευή (5) πέντε αντλιοστασίων. Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται η σύνδεση των αντλιοστασίων με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, η επίβλεψη των εκσκαφικών εργασιών από την αρμόδια ΕΦΑ και η εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Φ. Φόρτωμας: Η κυβέρνηση στηρίζει τα νησιά

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την περιφέρεια της χώρας και ειδικά τα νησιά μας, αξιοποιώντας κάθε πρόγραμμα που μπορούν να ενταχθούν και να υλοποιηθούν έργα ζωτικής σημασίας. Τα έργα που υπεγράφησαν σήμερα για τη Νάξο, την Ανδρο και την Ιο, είναι σημαντικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και επιλύουν τα χρόνια προβλήματα των περιοχών αυτών. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να εστιάζουμε στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας“.

(Visited 339 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.