Εικόνες ντροπής με παστουρωμένο ταύρο σε κτήμα της Μυκόνου

Άκης Αξαόπουλος
19/11/2020 13:35
 
 
 

 

Αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο με παστουρωμένο ταύρο σε κτήμα της Μυκόνου.

Το δύστυχο ζώο με δεμένα πόδια και εκτεθειμένο στο κρύο όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, αδυνατεί όχι μόνο να κινηθεί, αλλά να ξαπλώσει και να ηρεμήσει με αποτέλεσμα να είναι καταδικασμένο να παραμένει όρθιο και εξαντλημένο από την κούραση. Για το θέμα της βάναυσης κακοποίησης του ζώου και μετά από καταγγελίες κατοίκων του νησιού των ανέμων, ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, κατέθεσε μέσω του Αστυνομικού τμήματος Μυκόνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, μήνυση, ζητώντας την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη για την κακουργηματικού χαρακτήρα κακοποίηση του ταύρου που βρίσκεται φυλακισμένος στη θέση Μαού στην Άνω Μερά.

Στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα στο Α.Τ Μυκόνου ο κ. Γκαρίπης ξεδιπλώνει το χρονικό του τρόμου με θύμα το δύστυχο ζώο. Μάλιστα, ο δικηγόρος προσκομίζει και βίντεο που φαίνεται η κατάσταση του γκρι ταύρου.

«Σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση Μαού, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου μετέβην μετά από καταγγελίες Μυκονιατών διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταύρου, χρώματος γκρι, ο οποίος είναι παστουρωμένος, ήτοι είναι δεμένα τα πόδια του με σχοινιά προκειμένου να μην μπορεί να περπατά ελεύθερα» αναφέρει ο κ. Γκαρίπης και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει πως πρόκειται για «Μια ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης του ζώου περιορίζει τις κινήσεις του, με αποτέλεσμα να μη δύναται να εκδηλώσει τη φυσιολογική του συμπεριφορά. Έτσι, αντιμετωπίζει μεγάλο θέμα κίνησης καθώς δε μπορεί ούτε να ξαπλώσει ούτε να χαλαρώσει ή να ηρεμήσει. Το βασανισμένο ζώο είναι σε κοινή θέα, μαζί με άλλες δύο αγελάδες και ένα μοσχαράκι, χωρίς να ασκεί τις αρμοδιότητές του κανένας από τις τοπικές αρχές».

Ο κ. Γκαρίπης κλείνοντας αναφέρει πως «Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν. 4745/6.11.2020 (ΦΕΚ Α 214)που τροποποίησε το άρθρο 2 του Ν. 1197/1981 προσθέτοντας εδάφιο 2α, όποιος βασανίζει ζώα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) και με ρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες. Επειδή σε περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας και περιορισμού όλων των πολιτών κατ’ οίκον θα είναι απίθανο να μην ανεύρετε το μηνυόμενο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Επειδή σας αποστέλλω και σχετικό βίντεο με τον κακοποιημένο ταύρο και την τοποθεσία που βρίσκεται. Προς απόδειξη της μήνυσής μου προσκομίζω και επικαλούμαι ένα βίντεο» και ζητά την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη του ταύρου.

(Visited 533 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*