Αναφορά στη Βουλή του Ν.Συρμαλένιου για το άνοιγμα της αγοράς στις Κυκλάδες

Άκης Αξαόπουλος
17/01/2021 13:45
 
 
 

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσου με θέμα το άνοιγμα της αγοράς στα νησιά των Κυκλάδων.

Αναφέρεται ότι οι Κυκλάδες είναι μια από τις περιοχές όπου οι ειδικές συνθήκες με τις οποίες συνδέονται, θα επέτρεπαν το άνοιγμα των τοπικών αγορών για το σύνολο των επιχειρήσεων με τη μορφή click in shop, γιατί ανήκουν στις «πράσινες» περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, δεν συνδέονται άμεσα με την ηπειρωτική αλλά και τη γειτονική νησιωτική χώρα και δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και από νησί σε νησί εντός του ίδιου νομού.

Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι το γεγονός της εποχικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων δεν έχει επιτρέψει στο σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, να λειτουργήσουν «σε κανονικές συνθήκες» από τον Οκτώβριο του 2019, εξαντλώντας κυριολεκτικά επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά.

Ειδικότερα για τον κλάδο της Εστίασης ο οποίος έχει πληγεί εξίσου με το Εμπόριο, θεωρούμε απαραίτητη την παράταση των μέτρων στήριξης και μετά την επάνοδο της αγοράς σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, καθώς η ανάκαμψη εκτιμάται ότι θα έρθει από μετά το 2022, και στην περίπτωση των Κυκλάδων από το καλοκαίρι του 2022, λόγω εποχικότητας.

Η αναφορά του κ. Συρμαλένιου

(Visited 59 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.