Δήμος Κύθνου: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Άκης Αξαόπουλος
23/03/2021 15:35
 
 
 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 λόγω της πανδημίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2021, στην Κύθνο, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και κατάθεση στεφάνου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου στην Κύθνο

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός και Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των γραφείων των Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8 (οκτώ) το πρωί της Τρίτης 23 Μαρτίου μέχρι την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τοπική Κοινότητα Δρυοπίδας

10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δρυοπίδας
10:45 π.μ. Μνημείο Ηρώων Δρυοπίδας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από το Δήμο Κύθνου, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από αντιπροσωπεία μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Κύθνου.

Τοπική Κοινότητα Χώρας Κύθνου

10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Χώρας.
10:45 π.μ. Μνημείο Ηρώων Χώρας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από το Δήμο Κύθνου, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Το 1617 μ.Χ, οι Τούρκοι θέτουν το νησί υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου και εκδιώκουν του Βενετούς. Ο τελευταίος βενετός κυβερνήτης υπήρξε ο Άγγελος Γοζαδίνος. Οι Τούρκοι επιβάλλουν φόρους υποτέλειας στους κατοίκους αλλά τους παραχωρούν θρησκευτική ελευθερία Το νησί κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και ιδιαίτερα προ της επαναστάσεως παρουσιάζει μεγάλη πνευματική άνθηση. Αιτία είναι η λειτουργία ανώτερου σχολείου στο μοναστήρι της Παναγιάς της Νίκους κοντά στη Χώρα. Διδάσκαλοί του υπήρξαν οι ιερομόναχοι Μακάριος Φιλιππαίος, ο Τζιώτης Γεώργιος Σερούιος κ.α.
Το 1821 η Κύθνος ήταν από τα πρώτα νησιά που ύψωσαν τη σημαία της επανάστασης και αγωνίστηκαν εναντίον των Τούρκων για την ελευθερία τους.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*