Δήμος Σίφνου: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Άκης Αξαόπουλος
24/03/2021 12:27
 
 
 

 

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 λόγω της πανδημίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.”

Κατόπιν των προαναφερθέντων, το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την Επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021

Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021

09:30 π.μ. Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα:
Επίσημη δοξολογία, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού παρευρισκομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

10:00 π.μ. Μνημείο Ηρώων:
Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης
Κατάθεση στεφάνου από το Δήμο Σίφνου
Σιγή ενός λεπτού & ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

11:00 π.μ. Πλατεία Νικολάου Χρυσογέλου:
Τέλεση επιμνημόσυνη δέησης
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρτεμώνα

Οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμος Σίφνου, θέλοντας να καταδείξει και να αναδείξει την ενεργή και σπουδαία συμμετοχή της Σίφνου στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, προτίθεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να διοργανώσει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, σειρά εκδηλώσεων για τον Πανελλήνιο Εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η συμμετοχή του Δήμου Σίφνου στον εορτασμό – ορόσημο της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας περιορίζεται προς το παρόν στη διαδικτυακή παρουσίαση της μορφής του Νικολάου Χρυσογέλου, μέσα από την εργασία που διέθεσε ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Χάρης Μπαμπούνης, με θέμα:

“Συνιστώσες της εθνικής, πολιτικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Νικολάου Χρυσογέλου (1808-1832)”.

Το κείμενο διαβάζει η Μαργαρίτα Βασταρδή. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη στο site του Δήμου από την Παραμονή της Εθνικής Επετείου.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*