Κέα: Ολοκληρώθηκε το έργο για δωρεάν ίντερνετ με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU

Άκης Αξαόπουλος
29/03/2021 13:22
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε στην Κέα το έργο για δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή σύνδεση (WiFi) σε δημόσιους χώρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος WIFI4EU.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ στην Πλατεία της Κάτω Μεριάς, στην Πλατεία της Ιουλίδας, στο λιμάνι της Κορησσίας (από την νέα παιδική χαρά έως το λιμάνι), στο λιμάνι του Βουρκαρίου και στην παραλία του Οτζιά. Στόχος του Δήμου Κέας είναι να επεκταθεί η υπηρεσία αυτή και σε άλλες περιοχές.

Η πρωτοβουλία WIFI4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ.

Για το Δήμο Κέας ανέλαβε μέσω σύμβασης την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης, τις σχετικές μελέτες, τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού και του λογισμικού και τέλος την παραλαβή του έργου το “Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης” (ΕΚΕΤΑ). Ο φορέας αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς και ερευνητικούς φορείς στη χώρα, με υψηλό κύρος, επίπεδο τεχνογνωσίας και σημαντική εξειδίκευση σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*