Δήμος Αμοργού: Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

vrysi nero diakopi
Άκης Αξαόπουλος
10/05/2021 12:05
 
 
 

 

Το νησί της Αμοργού δοκιμάζεται φέτος από έντονη λειψυδρία. Λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα τα αποθέματα νερού έχουν παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η αυξημένη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες θα δημιουργήσει φέτος προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Ο Δήμος Αμοργού, μέσω των υπηρεσιών του, έχει πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες και να υπάρχει επάρκεια πίεσης δικτύου.

Για να αντιμετωπιστεί όμως αποτελεσματικά το πρόβλημα της λειψυδρίας και να αποφύγουμε την περιοδική διακοπή της υδροδότησης του καλοκαιρινούς μήνες, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού και να αποφεύγουμε την αλόγιστη και άσκοπη χρήση του.

Ειδικότερα σας εφιστούμε την προσοχή στην ανάγκη τήρησης των εξής:
– Όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το σπαταλούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες χρήσεις.
– Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού.
– Διαρροές στο εσωτερικό δίκτυο οικιών και επιχειρήσεων πρέπει να επισκευάζονται άμεσα για να αποφύγουμε σημαντικές απώλειες νερού.
– Οι παροχές που έχουν δοθεί για αγροτική χρήση έχουν μέγιστη ετήσια κατανάλωση 10μ3. Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος των καταναλώσεων του 6μηνου και σε περίπτωση υπέρβασης προβλέπεται σχετική χρέωση και διακοπή υδροδότησης.
– Οι ιδιοκτήτες πηγαδιών και γεωτρήσεων να μην προβαίνουν σε κατάχρηση στην άντληση και να μην αντλούν ποσότητες μεγαλύτερες από την άδεια που τους έχει χορηγηθεί. Θα πραγματοποιηθούν σχετικοί έλεγχοι.
– Για οποιαδήποτε διαρροή πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
– Σε περίπτωση που ορισμένοι καταναλωτές δεν ανταποκριθούν και δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις αυτές, η Υπηρεσία Ύδρευσης θα αναγκαστεί να προβεί στην άμεση διακοπή της παροχής νερού προς αυτούς.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου Αμοργού για να διαχειριστούμε σωστά το νερό για να μην λείψει από κανέναν.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*