Μύκονος – «Το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ είναι αιώνιο»: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «AUTHENTICITIES»

Άκης Αξαόπουλος
23/07/2021 16:39
 
 
 

 

Σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, στο Δημαρχείο Μυκόνου, το Πρόγραμμα AUTHENTICITIES γίνεται μέρος της ζωής του νησιού των Κυκλάδων, των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Για δυο χρόνια, ο Δήμος Μυκόνου, οι τοπικοί φορείς του νησιού, οι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου και το πλήθος των επισκεπτών της θα συνεργαστούν για να αναδείξουν και να πιστοποιήσουν τη Μύκονο ως «αυθεντική/authenticity».

Μετά το Παρίσι, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Θεσσαλονίκη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, είναι η σειρά της Μυκόνου να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα AUTHENTICITIES, το οποίο αποτελεί συντονισμένη προσπάθεια του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – European Union Intellectual Property Office (EUIPO) σε συνεργασία με τα γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας (πατέντες, designs, trademarks) των χωρών μελών της ΕΕ για την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αυθεντικών προϊόντων στους ευρωπαίους πολίτες.

Το Μνημόνιο θα υπογράψουν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας θα θεμελιώσει μια σταθερή συνεργασία που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών του νησιού σε θέματα που αφορούν:

*την καταπολέμηση του παραεμπορίου
*τη συντεταγμένη συνεργασία ώστε να αποτρέπεται η είσοδος και η εξάπλωση προϊόντων απομίμησης και πειρατείας στο νησί
*την παραγωγή, εμπορική εξωστρέφεια και αγορά μόνο των αυθεντικών ελληνικών τοπικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, ποτών, ειδών σπιτιού, κοσμημάτων, χρηστικών αντικειμένων, κ.λπ.
την καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων
*τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας
*τη στήριξη και ενθάρρυνση των Ελλήνων δημιουργών που ζουν και εργάζονται στο νησί να παράγουν αποκλειστικά αυθεντικά, δικά τους προϊόντα
*την πάταξη της εμπορίας παραποιημένων αγαθών που συνεπάγεται φοροδιαφυγή
*τη συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων που έχουν όλοι όσοι δημιουργούν, κατασκευάζουν, εμπορεύονται μόνο ελληνικά και ποιοτικά προϊόντα

Ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση του Προγράμματος και την προβολή της ιδέας της αυθεντικής πόλης (authenticity) θα έχει και το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών της Χώρας Μυκόνου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια στα σχολεία και στις Αρχές επιβολής (ΣΔΟΕ, Ελληνική Αστυνομία, δημοτική Αστυνομία, τελωνεία, λιμενικό).

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*