Mύκονος: Επίταξη δωματίων σε 5αστερα ξενοδοχεία για καραντίνα

Άκης Αξαόπουλος
05/08/2021 14:25
 
 
 

 

Σε επίταξη δωματίων σε 5 αστέρων τουριστικά καταλύματα της Μυκόνου προχώρησε η κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο νησί για την αντιμετώπιση φιλοξενίας έκτακτων περιστατικών τουριστών, που διαπιστώνεται ότι νοσούν από κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αυτή την απόφαση, λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με διαφορετικό τρόπο, όπως προκύπτει και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμμετοχή από τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο σε μία σειρά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Τουρισμού για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύριων) προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που συνυπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, επιτάσσονται 34 δωμάτια σε 5 τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Τα ανωτέρω τουριστικά καταλύματα διατέθηκαν αναγκαστικά στο Δημόσιο από χθες και έως τις 30 Σεπτεμβρίου, προς τον σκοπό της κάλυψης αναγκών δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα της προσωρινής στέγασης και των παρεπόμενων αναγκών σίτισης και καθαριότητας φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η αξία της αποζημίωσης των τουριστικών καταλυμάτων υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 60 ευρώ/ημέρα, όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και του ΦΠΑ, και 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όταν τα δωμάτια είναι κενά. Τα τουριστικά καταλύματα δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του κορωνοϊού και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Αναφορικά με τη σίτιση των διαμενόντων πρέπει να τηρούνται τα οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται με τα καταλύματα και τα γεύματα να διανέμονται αποκλειστικά από το προσωπικό των καταλυμάτων στους διαμένοντες. Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα ισχύος του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης, δηλαδή έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας στα τουριστικά καταλύματα εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μετά τη λήξη του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης.

Να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διευθύνσεις των τουριστικών καταλυμάτων οφείλουν να τηρούν αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στα τουριστικά καταλύματα: όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος κορωνοϊού που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

 

Πηγή: travel.gr

(Visited 194 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*