Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων: Ναι στον εμβολιασμό – όχι στην υποχρεωτικότητα και τις κυρώσεις

Newsroom
07/09/2021 21:47
 
 
 

«Ναι στον εμβολιασμό και όχι στην υποχρεωτικότητα και τις κυρώσεις σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν» λέει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων ζητά την άμεση ανάκληση του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «εκείνους που χθες χειροκροτούσαμε ως ήρωες, σήμερα τους κουνάμε το δάχτυλο δείχνοντας τους το δρόμο της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης».

Αναλυτικά αναφέρει:

Χωρίς αμφιβολία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις, με πρώτα και κύρια την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Ταυτόχρονα, Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το υγειονομικό προσωπικό, με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, κατέβαλε και καταβάλει μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επιβολή της κύρωσης της αναστολής σύμβασης σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΣΥ, την ώρα που το «τέταρτο κύμα» βρίσκεται προ των πυλών, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει.

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί κάποιοι πόσο θα επηρεαστεί ήδη βεβαρημένη λειτουργία των νοσοκομείων από το μέτρο της αναστολής 10.000 υγειονομικών αλλά και πόσοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία πηγάζουν από αυτό;

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού διχάζει, πολώνει, στιγματίζει, αντισυσπειρώνει δημιουργώντας αντίθετα, από τα προσδοκώμενα, αποτελέσματα.

Εκείνους που χθες χειροκροτούσαμε ως ήρωες, σήμερα τους κουνάμε το δάχτυλο δείχνοντας τους το δρόμο της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης.

Άνθρωποι της πρώτης γραμμής με μετρήσιμη κι αναντικατάστατη προσφορά, εκτοπίζονται στον «πάγκο». Εργαζόμενοι με χιλιάδες ένσημα στο σημαντικότατο κλάδο της υγείας και «παράσημα» την σωτηρία ανθρώπων, μπαίνουν στο «γύψο». Ευσυνείδητοι επαγγελματίες με κοινωνική προσφορά, λοιδωρούνται και «τσουβαλιάζονται» ως ψεκασμένοι.

Μόνη λύση η άμεση ανάκληση της αναστολής και επιστροφή των ανεμβολίαστων υγιειονομικών στις θέσεις τους κατά του κορωνοϊού με τήρηση αυστηρότατων πρωτοκόλλων για αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας.

Από τη μάχη ενάντια στην πανδημία δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει να λείπει κανείς και πολύ περισσότερο οι βασικοί πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στην υγεία.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*