Δύο ξεχωριστές εκδόσεις δώρο προς τους μαθητές της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
02/02/2022 14:06
 
 
 

 

Ένα δώρο γνώσης προσέφερε ο Δήμος Αμοργού σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων. Δύο ξεχωριστές εκδόσεις, γραμμένες με πάθος και μεράκι από Αμοργιανούς συγγραφείς.

Πρόκειται για το «Λαογραφικόν Λεξικόν της Αμοργού» του Μιχαήλ Στρατουδάκη και την ποιητική συλλογή «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία» του Λευτέρη Πολυκρέτη τα οποία πλέον βρίσκονται στην βιβλιοθήκη των νέων των νησιών μας μέσα από την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού.

Το «Λαογραφικόν Λεξικόν της Αμοργού» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μιχαήλ Στρατουδάκη, αναφέρεται στην πνευματική προσφορά των Αμοργίνων στην διατήρηση και συνέχιση της Ελληνικής Γλώσσας, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα. Γραμμένο βάσει της τοπικής διαλέκτου, καλύπτει παράλληλα λέξεις από πολλές περιοχές της Ελλάδος και δίνει στην νεολαία του τόπου μας την ευκαιρία να γνωρίσει ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων.

Ο Λευτέρης Πολυκρέτης, συγγραφέας και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός » του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών μέσα από την ποιήματα του ανυψώνει με λυρικό αλλά κατανοητό ύφος τις αξίες της αιμοδοσίας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Η ποιητική συλλογή παρουσιάστηκε σε μια συγκινητική εκδήλωση στις 16 Αυγούστου 2021 στα Κατάπολα Αμοργού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε, «Τα πνευματικά έργα δύο συμπατριωτών μας συγγραφέων με πλούσιο κοινωνικό έργο είναι ένα ελάχιστο δώρο προς τη νεολαία της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων. Γιατί η γνώση είναι η αληθινή δύναμη της νέας γενιάς. Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Επιτροπής Αμοργός 1821-2021 και το Δημοτικό Συμβούλιο που συμπεριέλαβαν την προσφορά των βιβλίων στο επετειακό πρόγραμμα του Δήμου Αμοργού για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δήμητρα Νομικού – Ψακή που συντόνισε την υλοποίηση της δράσης αυτής».

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*