Η Αμοργός τίμησε τους πεσόντες στην Κίναρο

Άκης Αξαόπουλος
12/02/2022 13:13
 
 
 

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού τελέστηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη στη νήσο Κίναρο κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν οι Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου,που επέβαιναν στο μοιραίο Agusta Bell, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους.

Θέλοντας να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Αμοργού τέλεσε μνημόσυνο για τα έξι έτη από τον άδικο χαμό των Ελλήνων αξιωματικών στην «Πλατεία Ηρώων Κινάρου» στον Όρμο Αιγιάλης, όπου βρίσκεται και το Ηρώο προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών του ΠΝ.

Παρόντες στο μνημόσυνο που τέλεσαν οι ιερείς Κωνσταντίνος Νομικός, Αντώνιος Δεσποτίδης και Ειρηναίος Πάσσαρης ήταν ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων, οι προϊστάμενοι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού και κάτοικοι του νησιού.Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παρόντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από το τραγικό γεγονός στην Κίναρο. Εκεί, στην ακριτική Αμοργιανή γη, τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τη ζωή τους στη μητέρα πατρίδα. Θυμόμαστε με σεβασμό και τιμή τη μνήμη των τριών Ηρώων. Ο Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου παραμένουν παρόντες, φύλακες άγγελοι του Αιγαίου. ΑΘΑΝΑΤΟΙ»

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*