Αγιασμός στον πρώτο παιδικό σταθμό της Αμοργού

Newsroom
28/03/2024 21:50
 
 
 

 

Ξεχωριστή ημέρα για την εκπαίδευση στην Αμοργό η 26η Μαρτίου 2024 με τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα του πρώτου παιδικού σταθμού στο νησί, στο κτήριο που στο παρελθόν λειτουργούσε το Δημοτικό Σχολείο της Λαγκάδας

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Νομικός, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουριστικής Προβολής και Κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Αμοργού, Καλλιόπης Δεσποτίδη, του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα παιδείας του Δήμου Νικολάου Συμιδαλά, του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή της αντιπολίτευσης Ελευθέριου Βεκρή, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων του νησιού. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του επί τριανταπενταετίας δασκάλου του σχολείου Σταύρου Τζαννίνη ο οποίος συνόδευσε τον εγγονό του την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού.

Το σχέδιο δημιουργίας του νέου παιδικού σταθμού υλοποιήθηκε μετά την ανταπόκριση της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στο αίτημα του Δήμου Αμοργού για τη χρηματοδότηση του έργου της μετατροπής δημοτικών κτηρίων σε παιδικούς σταθμούς, σε συνέχεια της προώθησης των απαραίτητων νομικών ρυθμίσεων από τον νυν Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην θητεία του ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον ξεχωριστή είναι η συμβολή της Ομάδας Αιγαίου που δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη της για την Αμοργό και τα παιδιά της χρηματοδότησε την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε «Με συγκίνηση στο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο της Λαγκάδας, χτυπάει πάλι το κουδούνι και οι αίθουσες και η αυλή του γεμίζουν παιδικές φωνές, χαμόγελα και ελπίδες. Νιώθω υπερήφανος που ως Δήμος, με όραμα, γνώση και σχέδιο διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη δημιουργία του παιδικού σταθμού. Ευχαριστώ από καρδιάς το πατριώτη μας Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Ομάδα Αιγαίου για όσα κάνουν για την Αμοργό. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των γονέων και θα στηρίζουμε το μέλλον του νησιού μας, τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*