Πανέτοιμα τα σχολεία της Αμοργού να δεχτούν τους μαθητές μετά την καραντίνα

Newsroom
11/05/2020 00:33
 
 
 

 

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου στις 18 Μαΐου, είναι το Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Αμοργού.

Ο δήμος Αμοργού φρόντισε ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία τους, πραγματοποιώντας μια σειρά από ενέργειες όπως απολυμάνσεις, καθαρισμοί, ελαιοχρωματισμοί αλλά και προμήθεια αντισηπτικών και λοιπών μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της σχετικής προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων:

• O καθαρισμός των κτηρίων, των αύλειων χώρων και των γηπέδων 5*5 και μπάσκετ, από το συνεργείο του Δήμου και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων καθώς και η απολύμανση τους από εξειδικευμένο συνεργείο.
• Ο ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών και εσωτερικών χώρων του Γυμνασίου -Λυκείου με την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Μασούρα Γεώργιου τον οποίο και ευχαριστούμε.
• Η προμήθεια αντισηπτικών, καθαριστικών, απολυμαντικών, μέσων ατομικής προστασίας και εμφιαλωμένου νερού με ευθύνη των Διευθύνσεων και της Σχολικής Επιτροπής ενώ ποσότητα συσκευασμένων αντισηπτικών απεστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας.
• Η απολύμανση των λεωφορείων που πραγματοποιούν την μεταφορά των μαθητών σε συνεργασία με τους λεωφορειούχους.

Επιπρόσθετα, ο δήμος Αμοργού σε συνεργασία με το ΚΥ του νησιού και την Υγειονομική Περιφέρεια προχωρούν σε προαιρετικό έλεγχο του εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ομαλής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Συσκέψεις

Για το συντονισμό της επαναλειτουργίας των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού αρμόδια για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, με την συμμετοχή και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Η οργάνωση της σχολικής ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ έχει σχεδιαστεί έγκαιρα από τους Διευθυντές του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμοργού τους οποίους ο δήμος ευχαριστεί.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολείων έχουν δώσει αναλυτικές οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ σχετικό υλικό είναι διαθέσιμο και: ΕΔΩ

«Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι να μείνουμε ασφαλής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσπάθεια μας, όλοι ΜΑΖΙ, με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης, αλληλεγγύη και συνεννόηση μπορούμε να βγούμε υγιείς μέσα από την νέα φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού» σημειώνει σε δήλωση του ο δήμαρχος του νησιού Καραΐσκος Ελευθέριος.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*