Δήμος Αμοργού: Νέες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Άκης Αξαόπουλος
12/08/2020 10:57
 
 
 

Ο Δήμος Αμοργού αποδεικνύει καθημερινά πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την αναβάθμιση την ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Δύο νέες ξεχωριστές περιβαλλοντικές δράσεις υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αμοργό στο πλαίσιο της συνεργασία τους Δήμου με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη.

Πρόκειται για το SeaChange Gopa Project και το Share the Amorgos Bag που συνδυάζουν πρωτοτυπία και συμμετοχή πολιτών και επαγγελματιών μέσα από την καθημερινότητά τους.

To «Gopa Project» φροντίζει να μην αποτελούν τα αποτσίγαρα απορρίμματα αλλά τρόπο ψηφοφορίας σε έξυπνα διλήμματα. Ειδικά σταχτοδοχεία άρχισαν να τοποθετούνται στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, Χώρα, Κάτω Μεριά σε στάσεις λεωφορείων και παραλίες. Τα ειδικά κουτιά είναι σχεδιασμένα για τη συλλογή αποτσίγαρων, ώστε να απαλλαγούν οι δρόμοι και οι αμμουδιές του νησιού από τη μάστιγα της γόπας.

Η δράση «Share the Bag Amorgos» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας από την καθημερινότητά τους και να χρησιμοποιούν τις οικολογικές πάνινες τσάντες. Ο Δήμος Αμοργού ξεκίνησε τη διανομή 800 τεμαχίων στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ. Τις τσάντες τύπωσε με έξοδά του το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Οι ενδιαφερόμενοι, ντόπιοι και επισκέπτες, μπορούν να πάρουν επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του προγράμματος από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δίνοντας δυο(2) ευρώ ως παρακαταθήκη, και να την επιστρέψουν μετά τα ψώνια τους, παίρνοντας πίσω τα χρήματά τους από οποιαδήποτε επιχείρηση συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζουμε πως στην Αμοργό για δεύτερη συνεχή χρονιά από τους επιχειρηματίες, κατοίκους και επισκέπτες χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα ποτήρια τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

«Ο καθένας μόνος και όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα σκουπίδια μας, να μειώσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητα μας. Βελτιώνουμε τη ζωή μας αλλάζοντας συνήθειες» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής και Τουριστικής Προβολής, Πόπη Δεσποτίδη, υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης των δράσεων.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*