Η Ματούλα Ζαμάνη ταξίδεψε την Αμοργό σε όλο τον κόσμο

Άκης Αξαόπουλος
20/04/2021 13:19
 
 
 

 

Με αφετηρία την Αμοργό, «σάλπαρε» ένα καράβι με μουσικές, λόγια μελωδικά και μπόλικη ελπίδα. «Καπετάνισσα» η Ματούλα Ζαμάνη που μαζί με το μουσικό της «πλήρωμα» ταξίδεψε την Αμοργό σε όλο τον πλανήτη.

Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την πρώτη στιγμή την υπέροχη ιδέα της Ματούλα Ζαμάνη και την Κυριακή 11 Απριλίου, τα λόγια έγιναν πράξεις και οι πράξεις έγιναν μουσικές. Στα Κατάπολα, στην περιοχή Ξυλοκερατίδι στήθηκε η σκηνή και η υπέροχη τραγουδοποιός μας χάρισε μια μοναδική μουσική διαδρομή με ακούσματα από όλη την Ελλάδα!

Η συναυλία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, μεταδόθηκε livestreaming και το Αμοργιανό άρωμα γέμισε τα σπίτια όλου του κόσμου καθώς την συναυλία παρακολουθήσαν θεατές από το Μεξικό, τη Χιλή, τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τον Καναδά, Επίσης από το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί τους κατοίκους του νησιού που ακολούθησαν τις συστάσεις και δεν βρέθηκαν στον χώρο της συναυλίας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία. Επίσης την ΕΔΟΚ Αμοργού για την εθελοντική συμμετοχή της στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, τους χορηγούς και υποστηρικτές της μουσικής εκδήλωσης και όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα η καταπληκτική πολιτιστική ιδέα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο «Μαζί για το Παιδί» και για την κάλυψη αναγκών σίτισης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του νησιού μας . Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: «Όταν υπάρχει θέληση, η ελπίδα και η χαρά μπορεί να ταξιδέψει και μέσα σε δύσκολους καιρούς. Μέσα στην πανδημία η Ματούλα Ζαμάνη και η μουσική παρέα της μας ταξίδεψε σε μελωδικά μονοπάτια και πρόβαλε την Αμοργό σε όλα τον κόσμο. Σε ένα βράδυ γεμάτο τραγούδια υποδεχτήκαμε χιλιάδες φίλους μας διαδικτυακά, με την ευχή σύντομα να ανταμώσουμε από κοντά.»

(Visited 69 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*