Ν. Συρμαλένιος: Η Ανάφη για μια ακόμα φορά στο έλεος της αδιαφορίας του ΥΝΑΝΠ

anafi limani
Άκης Αξαόπουλος
16/07/2022 18:35
 
 
 

 

Για μια ακόμα βδομάδα αναστέλλεται η εκτέλεση του δρομολογίου του Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS, με επίσημη δικαιολογία την μη ολοκλήρωση της αναγκαίας Επιθεώρησης. Δεν αρκεί η καθυστέρηση στη δρομολόγηση της γραμμής λόγω ενστάσεων στο διαγωνισμό, στη συνέχεια ήλθε να προστεθεί και η αδυναμία εκτέλεσης του δρομολογίου λόγω μη εξασφάλισης της αξιοπλοΐας του πλοίου από την Επιθεώρηση.

Η Ανάφη, όπως και η Κάσος και η Κάρπαθος, μένουν εδώ και καιρό κυριολεκτικά στον αέρα, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία των νησιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των νησιών είναι στα κάγκελα, αλλά που να βρουν το δίκιο τους;;; Ζητάνε όλα τα τελευταία χρόνια να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός των δρομολογίων, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Οι ευθύνες και οι ολιγωρίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που παρακολουθεί απλώς τις διαμάχες μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και τη διαδικασία ελέγχου από την Επιθεώρηση, είναι τεράστιες.

Εμείς φέραμε τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων στη βουλή, αλλά το κρίσιμο θέμα παραμένει. Μέχρι πότε η Ανάφη και τα άλλα νησιά της συγκεκριμένης γραμμής, θα υφίστανται τις συνέπειες της ανικανότητας του Υπουργείου;

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*