Αγιασμός για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού Φάρου Γαυρίου Άνδρου

Newsroom
30/08/2022 16:40
 
 
 

 

Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού Φάρου του Λιμένος Γαυρίου, υπό τους συνεχείς πανηγυρικούς συριγμούς των διερχόμενων πλοίων SUPER STAR και ΘΕΟΛΟΓΟΣ, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του του Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Φάρων, Αρχιπλοιαρχου κ. Νικολάου Ζαφειρίου ΠΝ (ως εκπροσώπου του Αρχηγού του ΓΕΝ), Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενάρχη Άνδρου και αξιωματικών του Λιμενικού σώματος, του Δημάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη, των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Άνδρου, του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Γαυρίου, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Επάρχου Άνδρου κ. Μαλταμπέ, των μελών της Ομάδας Μελέτης Αποκατάστασης του Φάρου, της εκδότιδος της Εφημερίδας «ΑΝΔΡΙΑΚΗ» κας Φωτοπούλου, του Ανδρίου Καπετάνιου κ. Γιαννούλη Καμπάνη, του παντός έργου καλού πρόθυμου και ιλαρού χορηγού και όσων μπόρεσαν να ανέλθουν στο δύσβατο και δυσπρόσιτο μονοπάτι προς το Φάρο.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον φιλογενή Καπετάν-Γιαννούλη Καμπάνη για τη χορηγία του έργου, ευχήθηκε το φως του Φάρου να φωτίζει την πορεία των πλοίων και να χαρίζει ελπίδα στους καταπλέοντες ναυτιλλομένους, αλλά και να φωτίζει τη ζωή των ανθρώπων, χαρίζοντάς τους την ελπίδα για καλύτερο αύριο.

Παρατηρώντας δε, τις πέτρες του παλαιού Φάρου, που, όπως είπε ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου, ο χρόνος προσπαθεί να τις φθείρει, αλλ’ αυτές αντιστέκονται, αναρωτήθηκε πόσα πλοία είδαν να καταπλέουν, με γαλήνη ή τρικυμία, πόσους ναυτικούς και Πλοιάρχους να εισέρχονται ή να εξέρχονται του λιμένος, πόσους Φαροφύλακες, που, υπό δύσκολες συνθήκες, επιτέλεσαν το χρέος τους, να διατηρήσουν άσβηστο το φως του!

Τον λόγο πήραν, επίσης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Φάρων Π.Ν., ο χορηγός του έργου κ. Γιαννούλης Καμπάνης, ο Δήμαρχος Άνδρου, ο Λιμενάρχης Άνδρου, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο διατελέσας Δήμαρχος κ. Σουσούδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Καπάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γαυρίου κ. Χέλμης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον χορηγό και ευχήθηκαν σύντομα να τελέσουν και τα εγκαίνια του αποκατασταθέντος Φάρου.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*