Ο Θεοδόσης Σουσούδης δήμαρχος Άνδρου και με τη «σφραγίδα» του Εκλογοδικείου

Newsroom
07/02/2024 10:48
 
 
 

 

Σχεδόν 4 μήνες μετά την εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου και πλέον το αποτέλεσμα στην Άνδρο είναι οριστικό. Σύμφωνα με απόφαση του εκλογοδικείου Σύρου, απορρίφθηκε η ένσταση του Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος αμφισβητούσε το εκλογικό αποτέλεσμα και έτσι, οριστικά νέος δήμαρχος για τα επόμενα 5 χρόνια, θα είναι ο Θεοδόσης Σουσούδης. Για δικαίωση μίλησε ο κ. Σουσούδης στην πρώτη του αντίδραση, λέγοντας ότι για “ακόμα μια φορά έλαμψε η αλήθεια”, ενώ ο κ. Λοτσάρης, μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα του εκλογοδικείου.

Την ίδια στιγμή, υπήρξε και μία ανατροπή, καθώς εγκρίθηκε η ένσταση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, Λευτέρη Μπάλλα. Οριστικά και με την απόφαση του εκλογοδικείου, ο κ. Μπάλλας εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμού του Δημήτρη Λοτσάρη και παίρνει τη θέση του Νίκου Στεφάνου, ο οποίος χάνει την έδρα του. Συγκεκριμένα, σε αυτή την περίπτωση καταμετρήθηκαν 9 ψήφοι υπέρ του Λευτέρη Μπάλλα και έτσι πήρε 257 ψήφους έναντι 254 του κ. Στεφάνου.

Θ. Σουσούδης: “Ακόμα μια φορά έλαμψε η αλήθεια!!!”

Λιτός ήταν στην πρώτη του αντίδραση ο οριστικά πλέον νέος δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος τόνισε, ότι, “ακόμα μια φορά έλαμψε η αλήθεια!!! Η προσπάθεια του πρώην δημάρχου να αμφισβητήσει την δημοκρατική απόφαση των πολιτών του νησιού μας, για μια ακόμα φορά έπεσε στο κενό. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε. Η ετυμηγορία της δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρη. Προχωράμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με μεράκι, τη σκληρή δουλειά για την ανασυγκρότηση του νησιού μας!”

Η ανακοίνωση της υπεράσπισης του Θ. Σουσούδη

Η δικηγορική εταιρία, KPK Law & Associates, που ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Σουσούδη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που αφορούσε στην ένσταση κατά των εκλογών στο Δήμο Άνδρου: “Κατόπιν πλήρους αποδοχής των νομικών και ουσιαστικών ισχυρισμών, που προέβαλε ο εταίρος μας Ανδρέας Παλευρατζής, απορρίφθηκε η ένσταση κατά του εκλεγέντος δημάρχου Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη επικυρώνοντας την εκλογή του. Η δικηγορική μας εταιρεία είναι υπερήφανη, γιατί διασφάλισε την διατήρηση της ετυμηγορίας των πολιτών της Άνδρου. Ευχόμαστε στον δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη καλή και εποικοδομητική θητεία.”

Ο Δ. Λοτσάρης για την απουσία Σουσούδη από τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

Την ημέρα του οριστικού αποτελέσματος του εκλογοδικείου, ο Δημήτρης Λοτσάρης δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο αναφέρθηκε στην απουσία του Θεοδόση Σουσούδη, από τη Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας παράλληλα μία πρόταση, που θα συζητηθεί. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε, ότι: “Χωρίς παρουσία και εκπροσώπηση η Άνδρος στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΣΔΑ Ν.Αιγαίου. Η Άνδρος πρέπει να έχει φωνή. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Άνδρου. Ο Δήμος Άνδρου, που αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν συμμετείχε. Ο κ.Σουσούδης επέλεξε για τους δικούς του λόγους , που δεν γνωρίζουμε, να μην συμμετέχει. Πιστεύω ότι ο Δήμος Άνδρου πρέπει να μετέχει στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, να έχει φωνή, να καταθέτει προτάσεις, να διεκδικεί λύσεις. Έχω πει και το εννοώ απολύτως ότι είμαι μακριά από επιλογές έντασης και τοξικότητας. Δηλώνω δημόσια , εφόσον ο κ.Σουσούδης δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να συμμετέχει στις συλλογικές διαδικασίες του ΦΟΣΔΑ Ν.Αιγαίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ότι είμαι πρόθυμος και διαθέσιμος να εκπροσωπώ εγώ το Δήμο Άνδρου. Και όταν εννοώ να τον εκπροσωπώ, εννοώ να τον εκπροσωπώ έχοντας ενιαίες, κοινές και ομόφωνες θέσεις που θα έχουν συμφωνηθεί με όλο το δημοτικό μας συμβούλιο και θα έχουν αποφασιστεί από κοινού. Γιατί στο ΦΟΣΔΑ πρέπει να εκπροσωπείται η Άνδρος.”

Το ιστορικό της ένστασης

Στην ένσταση είχε γίνει λόγος για αρκετές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία και κυρίως σε κάποια συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, με το ένα από αυτά να είναι το Μπάτσι, στο οποίο είχαν αμφισβητηθεί 44 ψηφοδέλτια. Η ένσταση ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι, “Από τον επιτόπιο έλεγχο του εκλογικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, σημειώθηκαν πολλαπλές παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, 44 ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», έφεραν επάνω τους σημειώσεις με στυλό πράσινου χρώματος και παντελώς ανόμοιες μεταξύ τους μονογραφές. Σημειώνεται, ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, ο συνδυασμός των αντιδίκων, έλαβε 134 ψήφους, και σχεδόν αποκλειστικά στα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια παρατηρείται αυτό το διακριτικό γνώρισμα των σημειώσεων επάνω στα ψηφοδέλτια με στυλό πράσινου χρώματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο περί πρακτικής του δικαστικού αντιπροσώπου να σημειώνει επάνω στα ψηφοδέλτια με αυτό τον τρόπο, αλλά οι συγκεκριμένες αλλοιώσεις επί των ψηφοδελτίων αυτών, προήλθαν με αποκλειστικό σκοπό την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας. Επίσης όλα τα πιο πάνω ψηφοδέλτια εμφανίζουν σωρευτικά και την ακόλουθη ουσιώδη πλημμέλεια: Εκτός του ότι οι υπογραφές που έχουν τεθεί από τον (φερόμενο) δικαστικό αντιπρόσωπο επ’ αυτών, έχουν πράσινο χρώμα, το μείζον είναι, ότι οι υπογραφές αυτές είναι εμφανώς παραλλαγμένες, ώστε να προκύπτει δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν έχει θέσει την υπογραφή του στα εν λόγω ψηφοδέλτια το ίδιο πρόσωπο.

Για όλους τους ανωτέρω σαφείς και ορισμένους λόγους, το βάσιμο των οποίων άλλωστε θα αποδειχθεί από την επισκόπηση του περιεχομένου των επιδίκων ψηφοδελτίων στην οποία οφείλει να προβεί το δικαστήριό σας, αμφισβητώ τη γνησιότητα και εντεύθεν την εγκυρότητα των προσβαλλόμενων ως άνω ψηφοδελτίων, τα οποία συνεπώς πρέπει να κριθούν άκυρα. Να σημειώσω άλλωστε, ότι με δεδομένο ότι η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων αποτελεί θεσμική εγγύηση προκειμένου να διασφαλίζεται με πλήρη διαφάνεια η βούληση των ψηφοφόρων και να αποτρέπονται φαινόμενα νόθευσης και παρατυπιών, στην προκειμένη περίπτωση αυτά τα Θεσμικά εχέγγυα παρακάμθηκαν εντελώς. Είναι βέβαια αυτονόητο, ότι μία τέτοιου είδους πρακτική (αν γινόταν ανεκτή, quod non), θα καθιστούσε άνευ αντικειμένου τις προαναφερόμενες εγγυήσεις που τάσσει ο νόμος για την αποτροπή φαινομένων νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος”.

Πηγή: koinignomi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 185 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*