Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια και τα χαστούκια στους τουρίστες

Άκης Αξαόπουλος
06/07/2022 15:37
 
 
 

 

Τη φήμη του «φοιτητικού» νησιού έχει αποκτήσει η Ίος τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες παρέες παιδιών που έχουν ξεμπερδέψει με τις Πανελλαδικές στρέφονται για τις διακοπές τους είτε στην Ίο, είτε στην Πάρο. Παρότι το δεύτερο νησί έχει διατηρήσει τον εν μέρει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, η Ίος έχει μετατραπεί σε έναν άκρως μαθητικό – φοιτητικό προορισμό.

@mckissthiss Summer in Ios, Greece #Ios #Greece #Summer #Slap ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush


Μπορεί να μην έχει τη φήμη του Λαγανά, των Μαλίων και ανάλογων ελληνικών περιοχών, ωστόσο διάθετει επίσης αρκετούς ξένους τουρίστες που επιδίδονται σε ακραία κατανάλωση αλκοόλ.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε viral μέσα από το TikTok ένα βίντεο από μπαρ της Ίου όπου ένας τουρίστας πίνει σφηνάκι και στη συνέχεια η υπάλληλος του μπαρ -αφού βάζει μπογιά στα χέρια της- τον χαστουκίζει.

@mickeyanne13 No it didn’t hurt… as you can see on my face 😆 #slapshot #greece #slap #shot #money #santorini #ithink? ♬ Shots – LMFAO


Αυτό είναι ένα από τα «έθιμα» της Ίου με πολλά μαγαζιά να έχουν πλέον ξεκάθαρη κατεύθυνση προς αυτό. Είναι δηλαδή η «ατραξιόν» τους και διαφημίζουν «πακέτα» με τα οποία κάποιος μπορεί να πιει ένα σφηνάκι και στη συνέχεια να τον χτυπήσουν.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα χαστούκια. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ίο που μπορεί να επιλέξεις με τι θες να σε χτυπήσουν μετά την κατάναλωση αλκοόλ. Σφυριά, πινακίδες, σανίδες, καφάσια, μέχρι και… πυροσβεστήρες επιστρατεύονται από τα μαγαζιά. Φυσικά, οι πελάτες φορούν κράνος πριν τους χτυπήσουν.

@spkiskray ios is absolutely mental #slammerbar #ios #greece #vacation #concussion ♬ Thanks for using my sound – Vurz 🎮


Τα πράγματα συχνά δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν και διάφορες «προκλήσεις» για τον κόσμο. Είτε ο πελάτης παίρνει το «7 shots challenge» και πίνει απευθείας επτά σφηνάκια, κερδίζοντας μία μπλούζα, είτε αγοράζει το «slap shot challenge», στο οποίο αφού πίνει ένα σφηνάκι, στη συνέχεια τρώει ένα αρκετά δυνατό χαστούκι από τη μπαργούμαν, η οποία βρίσκεται πίσω από ένα παράθυρο, το λεγόμενο «slap window».

@melissadoomstx Must do in Ios🤪 #slapshot #ios #greece ♬ origineel geluid – MelissaDoomst


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ξένοι και μη, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα ως κάτι «must» αν κάποιος ταξιδέψει στην Ίο, ενώ είναι πάμπολλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το ξύλο μετά σφηνακίων.

@livvynason98 Can’t go wrong with €5 shots… #noragrets #foryoupage #fyp #shotchallenge #shots #ios #gree #slammerbar ♬ I just did a bad thing bill wurtz – Cam

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 265 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.