Μύκονος: Ανακοίνωση του δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους

Άκης Αξαόπουλος
23/02/2022 22:37
 
 
 

 

Ο Δήμος Μυκόνου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που προτίθενται να κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2022, να καταθέσουν αίτηση για την χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα θέματα χρήσης – παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Μυκόνου, ρυθμίζονται βάσει του Κανονισμού, ο οποίος ψηφίστηκε με την υπ’ αρ. 118/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και της υπ’ αριθμ. 81/2015 απόφ. του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2022, να υποβάλλουν στο Δήμο σχετική αίτηση, επισυνάπτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Χορήγηση νέας άδειας κοινοχρήστου χώρου

Α. Αίτηση χορήγησης άδειας κοινοχρήστου χώρου

Β. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος
Γ. Δημοτική Ενημερότητα (μη ύπαρξη σε βάρος του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο ή νοµίµου ρυθμίσεως τους)
Δ. Έναρξη εργασιών στη Δ.Ο.Υ.
Ε. Τοπογραφικό σχεδιάγραμμα υπογεγραμμένο από μηχανικό όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος, τα παρακείμενα καταστήματα, οι είσοδοι και τα παράθυρα κατοικιών, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το πλάτος της οδού καθώς και η θέση και οι διαστάσεις του αιτούμενου χώρου κατάληψης.
ΣΤ. Φωτογραφίες του καταστήματος και του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνουν χρήσιμο για την υπηρεσία και την έκδοση της άδειας κοινόχρηστου χώρου.

2. Ανανέωση άδειας κοινοχρήστου χώρου χωρίς μεταβολή των αιτούμενων τ.μ.

Α. Αίτηση χορήγησης άδειας κοινοχρήστου χώρου.
Β. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος.
Γ. Δημοτική Ενημερότητα (μη ύπαρξη σε βάρος του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο ή νοµίµου ρυθμίσεως τους
Δ. Φωτοτυπία της τελευταίας άδειας κοινοχρήστου χώρου που έχει χορηγηθεί

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι 31/05/2022, είτε μέσω του email income@mykonos.gr, είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Επιπλέον, καθιστούμε σαφές ότι ο Δήμος θα προβεί σε ελέγχους, εκτελώντας το δικαίωμα του να εφαρμόσει το άρθρο 55 του Ν.4483/2017 περί «Αυθαίρετης κατάληψης και προσωρινής αφαίρεσης άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου».

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση ο δήμος Μυκόνου είναι στη διάθεσή σας.

(Visited 123 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*