«Διόδια» στο αεροδρόμιο της Μυκόνου – Πως θα χρεώνονται τα οχήματα

Άκης Αξαόπουλος
11/05/2022 11:40
 
 
 

 

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού της Μυκόνου η απόφαση της Fraport που διαχειρίζεται το πάρκινγκ του αεροδρομίου ”Μαντώ Μαυρογένους”, να χρεώσει τον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων, των μίνι βαν και των ταξί με συγκεκριμένο αντίτιμο.

Οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν να βάλουν μπάρα, έτσι ώστε όποιο όχημα θέλει να πλησιάσει την έξοδο αφίξεων για να πάρει πελάτες να πρέπει να πληρώνει. Οι τουριστικοί φορείς κατηγορούν την Fraport ότι παρουσιάζει αυτή την επιβολή διοδίων με τον μανδύα της δήθεν διευκόλυνσης του κοινού προσπαθώντας να βάλει δήθεν τάξη στο χάος που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα η ίδια η εταιρεία με την ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία αυτού του χάους.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει και τιμολογιακός κατάλογος για την στάθμευση στον χώρο των αφίξεων στον οποίο θα εισέρχονται μόνο οχήματα με επαγγελματικό ΑΦΜ.

Αναλυτικότερα: Τα αυτοκίνητα κάτω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 ”χρονομονάδες” με κόστος 1.200 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα αυτοκίνητα άνω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 ”χρονομονάδες” με κόστος 1.600 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα λεωφορεία των 50 ατόμων θα πληρώνουν 2.000 εύρώ συν ΦΠΑ για 240 ”χρονομονάδες”. Για την φετινή σαιζόν προσφέρεται η δυνατότητα να αγοραστούν οι μισές χρονομονάδες για τα μισά χρήματα. Οι ξενοδόχοι της Μυκόνου βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη υπάρχουν σχέδια για αποκλεισμό του αεροδρομίου.

 

Πηγή: mykonoslive.tv

(Visited 153 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.