Μύκονος: Βροντερό «όχι» του δημοτικού συμβουλίου στην Κτηματική Υπηρεσία για νέες εκμισθώσεις παραλιών του νησιού

Newsroom
26/07/2023 23:21
 
 
 

 

Ένα «βροντερό όχι» είπε την Τρίτη με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου στην Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων του Υπουργείου Οικονομικών για τις νέες εκμισθώσεις παραλιών του νησιού και αποφάσισε παράλληλα να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία μετά από εισήγησή του δημάρχου που επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή.

Πρόκειται για τον δημόσιο πλειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Κτηματική Υπηρεσία με αντικείμενο την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού σε τμήματα παραλιών του νησιού μας.

Η Κτηματική Υπηρεσία αποφάσισε να παραχωρήσει τμήματα των παραλιών για απλή χρήση, αντίθετα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής που είχε εξαιρέσει αυτά τα τμήματα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, «οι νέες εκμισθώσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των δημοσίων κτημάτων, καταπατούν τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών και περιορίζουν την ελεύθερη χρήση τους από τους πολίτες. Επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ακουστούν και πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες για τα θέματα που τους απασχολούν. Αυτή είναι η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό πρέπει να διασφαλίσει στην πράξη η Πολιτεία».

Την ίδια ώρα στη Νάξο έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ με τις παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας από το δήμο, την Κτηματική Υπηρεσία και την ΕΤΑΔ Α.Ε. με χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για την κατάληψη των παραλιών που αφαιρεί το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δηλώνει …αναρμόδια να επιλύσει το θέμα.

Για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκε το κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» που συμμετέχουν χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες, για την απελευθέρωση των παραλιών από τις ομπρελοξαπλώστρες και την επαναφορά της νομιμότητας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να υπάρχει καμία συμπαράσταση από τη δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 338 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*