Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

Άκης Αξαόπουλος
02/04/2020 02:56
 
 
 

 

Μια 69χρονη γυναίκα από την Άνω Μερά, είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο.

Η ηλικιωμένη αισθάνθηκε πριν απο δέκα ημέρες αδιαθεσία και επικοινώνησε με τον γιατρό της, ο οποίος τη συμβούλεψε να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι της. Όμως μετά από επτά ημέρες χειροτέρευσε και σε συνέννοηση με το κέντρο υγείας και τους γιατρούς, νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες σε ειδικό χώρο (isobox), εκτός του νοσοκομείου, όπου την παρακολουθεί ένας γιατρος με ειδικη στολή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ και το απόγευμα της Τετάρτης βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19. Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα η οποία θα γίνει την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών της. Πληροφορίες λένε ότι η ηλικιωμένη από την Άνω Μερά έχει χάσει τον σύζυγο της, είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού των ανέμων και δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου», αναφέρει η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη, ενώ ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει στο protothema.gr πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 1.933 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*