Πάρος: Δημόσιες συζητήσεις για την προστασία και την ανάδειξη της κυκλαδίτικης ταυτότητας του νησιού

Newsroom
28/03/2024 22:55
 
 
 

 

Με στόχο την προστασία και την ανάδειξη της κυκλαδίτικης ταυτότητας στην Πάρο, πραγματοποιούνται οκτώ δημόσιες συζητήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την επανεξέταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του νησιού. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 και 21 Απριλίου του 2024.

Το Σαββατοκύριακο της 30ής και 31ης Μαρτίου, οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στη συζήτηση περί υπερτουρισμού, υπερδόμησης και κλιματικής αλλαγής. Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος της Καθημερινής με ειδικές σπουδές στη Χωροταξία και δραστήρια ενασχόληση με τα θέματα των Κυκλάδων, Γιώργος Λιάλιος, παρουσιάζει νέα στοιχεία σχετικά με την εν λόγω θεματική, ενώ ο Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος Γιάννης Σπιλάνης διευθύνει εργαστήριο με τη συμμετοχή φορέων και του κοινού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εργαστήρια, το πρώτο αφορά στους κινδύνους της αστικοποίησης και το δεύτερο στη φέρουσα ικανότητα του νησιού. Ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και συμπεράσματα για τις προτεραιότητες και τις επιλογές που πρέπει να γίνουν.

Το κοινό καλείται να συμμετάσχει ενεργά στις συζητήσεις, καταθέτοντας τις απόψεις του σε δύο κύρια θέματα: Τι Πάρο έχουμε και τι Πάρο θέλουμε. Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την επικοινωνία ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις, προκειμένου να καταγραφούν οι διαφορετικές αντιλήψεις και να οριστούν κοινές κατευθύνσεις για τον χωρικό σχεδιασμό του νησιού.

Οι εργασίες διεξάγονται στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών από τις 11:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. και απευθύνονται σε κατοίκους, επιχειρηματίες και μόνιμους επισκέπτες του νησιού, με σκοπό την οργανωμένη και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα ζητήματα του χωρικού σχεδιασμού και της βιώσιμης ανάπτυξης της Πάρου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 30/3
Τουριστική Μεγέθυνση ή Βιώσιμη Ανάπτυξη;
Α: Κίνδυνοι από την αστικοποίηση

11.30 π.μ. -12.30 μ.μ. Εισηγητικές ομιλίες
Γιώργος Λιάλιος, Γιάννης Σπιλάνης
12.30 μ.μ. – 1.00 μ.μ. Συζήτηση με Τοπικούς Φορείς
1.00 μ.μ.- 2.30 μ.μ. «Τι Πάρο έχουμε;»: Εργαστήριο. Γιάννης Σπιλάνης.

Κυριακή 31/3
Τουριστική Μεγέθυνση ή Βιώσιμη Ανάπτυξη;
Β: Φέρουσα Ικανότητα σήμερα και αύριο

11.30 π.μ. -1.00 μ.μ. «Τι Πάρο θέλουμε;»: Εργαστήριο. Γιάννης Σπιλάνης
1.00 μ.μ. – 2.00 μ.μ. Συζήτηση
Γιάννης Σπιλάνης, Γιώργος Λιάλιος
2.00 μ.μ.- 2.30 μ.μ. Συμπεράσματα

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*