Επιτροπή Αγώνα Καφέ-Εστιατόρων Πάρου για τη σημερινή απεργία: «Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές»

εισαγγελική εντολή
Newsroom
26/11/2020 13:05
 
 
 

Επιστολή συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τα σωματεία που συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της 26ης Νοεμβρίου, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, έστειλε η Επιτροπή Αγώνα Καφέ-Εστιατόρων Πάρου.

Σε αυτήν, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία κατά το δεύτερο κύμα της, ενώ εξέφρασε έντονους φόβους για την επιβίωση των επιχειρήσεων εστίασης του νησιού, οι οποίες έχουν δεχθεί τρία απανωτά «πλήγματα» από τα ισάριθμα lockdown που έχουν επιβληθεί στην Πάρο.

Αναλυτικά, η επιστολή, στην οποία απαριθμούνται και μια σειρά αιτημάτων:
Το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα – ομολογία της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν.
Άνοιξαν το καλοκαίρι τον Τουρισμό χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από εκεί ο νέος κύκλος έξαρσης της πανδημίας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, μπροστά στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με κλειστές πάλι τις πόλεις μας, και τα νησιά μας με εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και πάνω από όλα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Στο νησί μας βρισκόμαστε για τρίτη φορά σε lockdοwn με δραματικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειες μας.

Παρόλο που το καλοκαίρι για μας ήταν «κουτσό» οι υποχρεώσεις και τα έξοδα τρέχουν, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και στις καθημερινές μας ανάγκες, χωρίς να τα καταφέρνουμε πάντα.

Πολύ φοβόμαστε πως θα είναι αρκετοί οι συνάδελφοι μας που δεν θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά τους μετά το τριπλό χτύπημα που δεχτήκαμε (άλλωστε και όλα τα επίσημα στοιχεία αυτό δείχνουν).

Ουσιαστική ενίσχυση για μας δεν υπάρχει ώστε να σταθούμε στα πόδια μας, παρά μόνο ψίχουλα και παρατάσεις φόρων και εισφορών που κάποια στιγμή πρέπει να αποπληρωθούν.

Παρόλα αυτά χρήματα για μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχουν και τα δίνει απλόχερα η κυβέρνηση.

ΖΗΤΑΜΕ:
*Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.

*Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του τέλος επιτηδεύματος, αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα μας.

*Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που τη συνόδευσαν. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

*Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

*Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.

*Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.

*Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

*Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

*Απαλλαγή όλων των συναδέλφων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.

*Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

*Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

*Κανένας εργαζόμενος μας χωρίς οικονομική ενίσχυση.

*Επαρκή στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*