Τι δήλωσε ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου για τα έργα βελτίωσης στο αεροδρόμιο του νησιού

kostas mpizas pontium
Newsroom
29/04/2021 16:33
 
 
 

 

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση Υποδομών του νέου Αεροδρομίου Πάρου», συνολικού προϋπολογισμού 46.208.467,99€.

Ακόμη, εγκρίθηκε η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και η σύνταξη της διακήρυξης και του εντύπου οικονομικής προσφοράς από την Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε η Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων να εγκρίνει τα συμβατικά τεύχη, να προβεί στις απαιτούμενες από το νόμο δημοσιεύσεις του διαγωνισμού και τυχόν επαναλήψεις του και να υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης του έργου.

«Το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου. Ένα σημαντικό έργο που διεκδικεί το νησί μας από το 1995 έχει μπει στην τελική ευθεία» δήλωσε σχετικά ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια και ενστάσεις στον διαγωνισμό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι – σε λίγα χρόνια – η Πάρος θα έχει ένα διεθνές αεροδρόμιο που θα της εξασφαλίσει σημαντικές προοπτικές στον τουριστικό τομέα, καθώς και διεύρυνση της επαγγελματικής απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, οφείλει να προετοιμάσει και να εκσυγχρονίσει τις υποδομές του νησιού μας προκειμένου να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την αύξηση των επισκεπτών, την μετακίνηση τους στα γειτονικά νησιά καθώς και την διαφύλαξη – προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» επισήμανε ο κ. Μπιζάς.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*