Δήμος Θήρας: Ομόφωνη υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» από το δημοτικό συμβούλιο

Newsroom
18/02/2024 22:21
 
 
 

 

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήρας αποφάσισε να εκφράσει την υποστήριξη του στην συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Θήρας, «μετά από 25ετή λειτουργία το Κέντρο Πρόληψης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των κοινοτήτων των νησιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οικογενειών. Ενδεικτικά τα παραρτήματα της Σαντορίνης και της Πάρου έχουν εξυπηρετήσει συνολικά πάνω από 4.000 γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 20 νησιά και 65 σχολικές μονάδες. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία δημιουργείται εύλογη ανησυχία για το μέλλον της πρόληψης στην χώρα από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με το οποίο καταργείται η πάγια και τακτική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από το κράτος και στη θέση τους δημιουργείται ένας ενιαίος κεντρικός οργανισμός, αποσυνδεδεμένος από την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση».

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος στην τοποθέτηση του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι μη κοινωνούσες κοινωνίες αναπτύσσουν προβλήματα μορφής που τα κέντρα πρόληψης καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ειδικά στον Ελλαδικό χώρο έχει αποδειχθεί ότι τα μικρότερα σχήματα λειτουργούν καλύτερα. Για όλους τους παραπάνω λόγους το Κέντρο Πρόληψης Θησέας πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του».

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας» Κυκλάδων και όλων των Κέντρων Πρόληψης στην επικράτεια και ζητά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*