Σαντορίνη: Την Παρασκευή υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα (το πρόγραμμα της εκδήλωσης)

Newsroom
15/04/2024 11:17
 
 
 

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου θα φτάσει ξανά στη Σαντορίνη η Ολυμπιακή Φλόγα, συνεχίζοντας την περιήγηση που θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία, με τελικό προορισμό το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι οι 33οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για το νησί που υποδέχεται το – κατά Κωστή Παλαμά – «Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον», υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως από την πατρίδα μας ανέτειλε το πνεύμα «του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», της ευγενούς άμιλλας και συνύπαρξης των λαών.

Η εκκίνηση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας θα έχει αφετηρία την κεντρική πλατεία Φηροστεφανίου στις 09:30 το πρωί, οπότε πέντε λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν τη διαδρομή κατά μήκος της Καλντέρας ως την Ιερά Μητρόπολη Θήρας που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής του βωμού (στις 10:00).

Θα ακολουθήσει η ανάκρουση, με απόλυτη σειρά, του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος και ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών. Την έπαρση της ελληνικής και γαλλικής σημαίας θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας, ενώ οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες Καραμολέγκου Ιωάννα (υψίφωνος) και Λούτας Αλέξανδρος (βαθύφωνος), υπό την συνοδεία του Ρούσσου Γεώργιου στο πιάνο θα αποδώσουν τον Ολυμπιακό ύμνο.

Οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Θήρας και των εκπροσώπων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» θα συνοδευτούν από ανταλλαγή δώρων, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» των Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη και από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν » Δ. Σολωμού – Ν. Μάντζαρου.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στον χώρο μπροστά από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας έως τις 11:30, οπότε ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα την παραδώσει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει το ταξίδι της, μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*