Στην ανακύκλωση παλαιών στρωμάτων προχωρά ο δήμος Σίφνου

Άκης Αξαόπουλος
24/04/2021 22:53
 
 
 

 

Ύστερα από σειρά επιστολών που απηύθυνε συστηματικά ο δήμος Σίφνου εδώ και μήνες προς διάφορες κατευθύνσεις και μετά την ολοκλήρωση χρονοβόρων διαδικασιών, δρομολογήθηκε, με την πολύτιμη συνεργασία της ZANTE FERRIES ANMEZ, η διαχείριση – ανακύκλωση των παλαιών στρωμάτων που επί σειρά ετών είχαν συσσωρευτεί σε χώρο που χρησιμοποιεί ο δήμος.

Η διαχείριση – ανακύκλωση των παλαιών στρωμάτων θα γίνεται στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του δήμου Σίφνου και της εταιρείας «ECORESET Α.Ε. – Τεχνικές ανάκτησης και διαχωρισμού».

Η πρώτη μεταφορά θα γίνει την Κυριακή 25 Απριλίου.

Ο δήμος Σίφνου απευθύνθηκε αρχικά στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης και στο ΦΟΔΣΑ Σύρου, στη συνέχεια στην Περιφέρεια Αττικής και σε εταιρεία στην Πάρο. Παράλληλα, μέχρι και σήμερα υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση (πιθανόν με την προμήθεια σπαστήρα) για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων συνολικά, ζήτημα που απασχολεί το νησί εδώ και χρόνια.

“Εκφράζουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας στη ZANTE FERRIES ANMEZ για τη δωρεάν παραχώρηση εισιτηρίων προκειμένου να μετακινηθούν οι νταλίκες από τη Σίφνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμβάλλουν στην καθαριότητα – ανακύκλωση και κατά συνέπεια στη διατήρηση της καλής εικόνας του νησιού μας. Ο Δήμος Σίφνου προγραμματίζει δράσεις ενημέρωσης για τα θέματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης στο νησί μας” αναφέρει η δήμαρχος του νησιού Μαρία Ναδάλη.

(Visited 280 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*