Γ. Βλασερός: «Η ασκούμενη πολιτική υγείας καταδικάζει σε απραξία το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σύρου»

Άκης Αξαόπουλος
04/07/2022 11:51
 
 
 

Ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πρότεινε στο νοσοκομείο Σύρου η καρδιολογική κλινική να αποκτήσει μονάδα καθετηριασμού για διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός, μιλώντας στο Syrostv1 ανέφερε ότι οι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος αφορούσαν τη σύσταση της τοπικής συντονιστικής επιτροπής της Σύρου, όπου ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή και θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της συντονιστικής οργάνωσης της Σύρου που θα γίνουν άμεσα.

Στη συνέχεια ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της δυσπραγίας της περίθαλψης, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί – όπως είπε- να υφίσταται στα νησιά των Κυκλάδων με επίκεντρο τη Σύρο λόγω του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, το οποίο αποτελεί το βασικό νοσοκομείο του νομού. Εκεί, όπως ανέφερε: «έκλεισαν τα χειρουργεία καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος βιοπαθολόγος ενώ από την άλλη κινδυνεύει να κλείσει και η καρδιολογική κλινική λόγω συνταξιοδότησης του υπάρχοντος καρδιολόγου».

Ο κ. Βλασερός ανέφερε, ωστόσο, ότι: «πολιτικές υπάρχουν και ήδη έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με απτό αποτέλεσμα που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα νησιά. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή ασκείται η κατάλληλη πολιτική για να μπορέσει ο κρατικός φορέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χώρου. Και συνέχισε: «Δυστυχώς, η φιλοσοφία που έχει η παράταξή μας που ενστερνίζεται την άποψη ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν εφαρμόζεται στην πράξη πλήρως».

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, το νομαρχιακό νοσοκομείο της Σύρου δεν καλύπτει τις ανάγκες του νομού, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολλές χιλιάδες κόσμου. Το εν λόγω νοσοκομείο, όπως ανέφερε, έπρεπε να λειτουργεί σαν πραγματικό γενικό κρατικό νοσοκομείο, το οποίο να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες. «Το νοσοκομείο έχει έλλειμμα υγειονομικού προσωπικού και ειδικά έλλειμα ιατρών. Μάλιστα, όταν αποχωρήσει κάποιος ιατρός απ’ αυτό καθυστερεί πάρα πολύ η πρόσληψη νέου, παρόλο που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των διακομιδών που, όπως είπε, επιτείνεται λόγω της ανεπάρκειας του νοσοκομείου της Σύρου, αφού διακομίζονται εκεί ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν την αναγκαία φροντίδα και χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς απαιτείται συχνά και μια δεύτερη διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα αυτό, όπως εξήγησε και ως καρδιολόγος, για τους καρδιολογικά πάσχοντες, που δεν θα υπήρχε αν υπήρχε μονάδα καθετηριασμού.

Μάλιστα, με πρόταση του κ. Βλασερού είχε περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΥ τού ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ένα νέο κεφάλαιο που αναφερόταν στο θέμα της υγείας στα νησιά όπου υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες -όταν εφαρμοστούν- θα επιτευχθεί η αριθμητική αύξηση και αναβάθμιση των δομών υγείας στα νησιά που το έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Βλασερός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κινήματος. Ήδη το ΠΑΣΟΚ δείχνει σημεία σημαντικής ανάκαμψης ειδικά μετά την εκλογή ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη με διπλασιασμό των ποσοστών του. «Όποτε και να γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο», ανάφερε.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*