Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Ενημέρωση για τη διαβούλευση σχετικά με τις περιοχές NATURA 2000

Newsroom
02/12/2022 15:19
 
 
 

 

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο η διαβούλευση για το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών & Σχεδίων Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε, αρχικά, συνεννόηση ως προς την παραχώρηση χώρου (από πλευράς Δήμου Σύρου-Ερμούπολης) προς την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, η διεξαγωγή της εκδήλωσης τελικά αναβλήθηκε.

Η ενημέρωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών Διαταγµάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ακολουθεί διαβούλευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία της φύσης και την αρμονική ένταξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον.

Η ανάδοχος εταιρεία της Μελέτης ΥΛΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ η οποία έχει αναλάβει το έργο «Εκπόνηση ΕΠΜ & ΣΔ για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», αιτήθηκε την Παρασκευή 25/11/2022 την παραχώρηση της Αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, για την διεξαγωγή εκδήλωσης διαβούλευσης για την Πέμπτη 01/12/2022.

Την Δευτέρα 28/11/2022 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η παραχώρηση του σχετικού χώρου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Την Τρίτη 29/11/2022 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της εταιρείας με το Τμήμα Πολιτισμού, ανακοινώθηκε ότι ακυρώνουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση λόγω του ότι βρίσκονταν στην Άνδρο για αντίστοιχη διαβούλευση και υπήρχε περιορισμός χρόνου.

Παρ’ όλα ταύτα, την Τετάρτη 30/11/2022 εστάλη από το Τμήμα Πολιτισμού η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την παραχώρηση της Αίθουσας στην εταιρεία ΥΛΗ για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2022, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος με τον Σύμβουλο Περιβάλλοντος της εταιρείας ΥΛΗ, συμφωνήθηκε ότι από την εταιρεία θα του κοινοποιηθεί την Δευτέρα 05/12/2022 νέα ημερομηνία για την δια ζώσης διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.