Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Διαπιστώσεις-προτάσεις για τη διαβούλευση της Natura στη Σύρο

Newsroom
21/12/2022 10:43
 
 
 

 

Τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) περιοχής Natura 2000 στη Σύρο απέστειλε προς την ανάδοχο εταιρεία του έργου ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, προκειμένους αυτές να ληφθούν υπόψη στη συνέχεια.

Όπως διευκρινίζει ο Σύλλογος, οι παρεμβάσεις του αφορούν στο σκέλος της μελέτης που αφορά στη «ζωνοποίηση» της Natura και στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που αυτή θέτει και όχι στο σκέλος της ανάλυσης των φυσικών και περιβαλλοντικών στοιχείων της περιοχής, τα οποία δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος να κρίνει.

Ανάμεσα σε άλλα, προτείνει: 
* Επαναπροσδιορισμό των ζωνών, ως εκ τούτου και των χρήσεων γης σε αυτές.

*Επαναπροσδιορισμό της απαγόρευσης οποιασδήποτε κατασκευής στο βόρειο – βορειοανατολικό τμήμα της Σύρου (περιοχή Σύριγγα / ΖΠΦ).

*Περισσότερη έμφαση στην μοναδικότητα του τοπίου της Απάνω Μεριάς σε ό,τι αφορά την ήπια οικιστική και τουριστική του εκμετάλλευση και τις χρήσεις πρωτογενούς τομέα.

*Μείωση του αριθμού των επιτρεπόμενων κλινών από 150 σε 50 στα τουριστικά καταλύματα των ζωνών ΖΔΟΕ 14 και ΖΒΔΦΠ 15 έως 20 δίχως να επιτρέπεται λειτουργική συνένωση όμορων ξενοδοχειακών μονάδων.

*Ύπαρξη πρόβλεψης για επεκτάσεις των μη παραδοσιακών οικισμών (π.χ. Κίνι, Αληθινή) με ρυμοτομικό σχέδιο, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου κ.λπ. ώστε να καλυφθούν με ορθό τρόπο οι μελλοντικές στεγαστικές ανάγκες.

Διαβάστε το πλήρες έγγραφο του Συλλόγου

(Visited 159 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*