Τι απάντησε η δημοτική αρχή στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας για το κτίριο Σένγκεν

Newsroom
26/01/2023 15:08
 
 
 

 

«Εκπρόσωπο της οπισθοδρόμησης και της απραξίας» χαρακτήρισε η δημοτική αρχή την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Σύρος που Αξίζουμε», με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το κτίριο Σένγκεν που πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση «Νησάκι».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η δημοτική αρχή κάνει λόγο τόσο για «υποκρισία» της παράταξης του κ. Αθανασίου, αφού «έχει κατά καιρούς και καθώς τη βολεύει διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις», όσο και για «εναντίωση σε κάθε προσπάθεια προόδου» της Σύρου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε», για το ίδιο θέμα, εξαπέλυσε επίθεση στην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κανδιώ Μαραγκού.

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Με περισσή υποκρισία, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί με ένα δακρύβρεχτο δελτίο τύπου να βάλλει εναντίον της Δημοτικής Αρχής για την επιλογή της να αξιοποιήσει τη δυνατότητα λειτουργίας της Σύρου ως θαλάσσια πύλη εισόδου Σένγκεν, προς ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας και του yachting, αλλά και της λειτουργίας του ναυπηγείου, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν επιδείχθηκε ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου κατά το σχεδιασμό του κτιρίου που θα στεγάσει τις απαραίτητες λειτουργίες.

Είναι η ίδια παράταξη που όταν ήταν Δημοτική Αρχή βεβήλωσε το Δημαρχιακό Μέγαρο με ένα ευτελές βίντεο κλιπ με ημίγυμνα κορμιά για τη δήθεν τουριστική προβολή της Σύρου.

Είναι η ίδια παράταξη που σάρωσε με μηχανοκίνητα μέσα την προστατευόμενη βλάστηση στην παραλία του Γαλησσά.

Είναι ακόμη η ίδια παράταξη που επιχείρησε να ξεπουλήσει τον, διεκδικούμενο από χρόνια, χώρο του στρατοπέδου και να τον μετατρέψει σε πεντάστερο ξενοδοχείο, γεγονός που αποτελεί πλέον μέχρι σήμερα αφορμή για χωρατά μεταξύ των πολιτών.

Είναι η ίδια παράταξη που, σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου Σέγκεν, έχει κατά καιρούς και καθώς τη βολεύει διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, «παίζοντας» με το μέλλον του νησιού.

Ειδικότερα:
– το 2017, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, υπερψήφισε τα σχέδια του master plan, που προέβλεπαν την κατασκευή διώροφου κτιρίου υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας στο ίδιο σχεδόν σημείο,

– το 2021 σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου υπερψήφισε τη χωροθέτηση του κτιρίου στο συγκεκριμένο σημείο,

– το 2022 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – με τον νέο πλέον επικεφαλής της – καταψήφισε τη συγκεκριμένη χωροθέτηση, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε δει τα αρχιτεκτονικά σχέδια,

– στην από 23-01-2023 συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, δια στόματος Ν. Σκευοφύλακα, καταψήφισε το θέμα, ωστόσο έδωσε συγχαρητήρια στο συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο και δήλωσε αναρμόδια στο να κριτικάρει τη συγκεκριμένη δουλειά του,

– στις 25-01-2023 σε δελτίο τύπου μιλάει για πρώτη φορά για ακαλαισθησία και για κακέκτυπο αντίγραφο ιστορικού κτιρίου.

Και τι προτείνει; Μα ακριβώς αυτό που θα πρότεινε κάθε γνήσιος εκπρόσωπος της οπισθοδρόμησης και της απραξίας. Να μη γίνει δηλαδή απολύτως τίποτα!

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η πρότασή της για δήθεν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αποτελεί παραπομπή του θέματος στις καλένδες, καθότι η εν λόγω διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση να τηρηθούν οι προθεσμίες που έχει θέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Κι ενώ γνωρίζει ότι και πάλι το αποτέλεσμα θα ήταν ένα προκατασκευασμένο κτίριο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, για προφανέστατους λόγους θεμελίωσης κτιρίου σε υφιστάμενα κρηπιδώματα.

Κι ενώ επίσης γνωρίζει ότι η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, αλλά και ότι για την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας θα προηγηθεί η έγκριση των πλέον αρμόδιων υπηρεσιών, δηλαδή της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κι ενώ γνωρίζει ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε την «πολιτικά δύσκολη» οδό της υποβολής της σχετικής αρχιτεκτονικής πρότασης, σε μία προσπάθεια να προκαταβάλει το ΤΑΙΠΕΔ (αρμόδιο πλέον εκ του νόμου για τη μελέτη – κατασκευή των συγκεκριμένων κτιρίων και στις 61 θαλάσσιες πύλες της χώρας) και να αποφευχθεί για το λιμάνι της Ερμούπολης η προμήθεια και εγκατάσταση isobox.

Έχει δε, το θράσος να επαναφέρει και το θέμα της περίφραξης στο νησάκι, την οποία η ίδια είχε μελετήσει και εγκρίνει κατά τη θητεία της και επί προεδρίας Δ. Κοσμά.

Κύριοι της μείζονος μειοψηφίας, θα πρέπει επιτέλους να μάθετε ότι η εναντίωση σε κάθε προσπάθεια προόδου αυτού του τόπου δεν αποτελεί πολιτική θέση από μία παράταξη που διεκδικεί για τρίτη φορά τη διοίκηση αυτού του τόπου. Γιατί στην αδόκητη περίπτωση που τυχόν εκλεγείτε, δεν θα προλαβαίνετε να σταματάτε από τις κωλοτούμπες που θα αναγκαστείτε να εκτελέσετε.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*