Απάντηση της παράταξης «Αναγέννησί μας» σε Ρώτα για Natura – ΟΦΥΠΕΚΑ

Newsroom
24/02/2023 13:21
 
 
 

 

Να μην παρασύρεται από τους συνεργάτες του κι από όσα του μεταφέρονται, χωρίς να έχει σχηματίσει πρώτα δική του άποψη, καλεί τον κ. Άρη Ρώτα η δημοτική παράταξη «Αναγέννησί μας» του υποψήφιου δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξη Αθανασίου.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο κ. Ρώτας για Natura και ΟΦΥΠΕΚΑ, η παράταξη του κ. Αθανασίου εξηγεί γιατί δεν συμφωνεί με την παραχώρηση χώρων του Ενυδρείου στο Κίνι και ζητά να μάθει πώς η παραχώρηση χώρου στον ΟΦΥΠΕΚΑ είναι προς το συμφέρον της Σύρου. Επίσης, χαρακτηρίζει παραπλανητική την προσπάθεια του κ. Ρώτα να αντιπαραβάλει μια εξάμηνη παραχώρηση για διευκόλυνση ενός κρατικού φορέα με μια 10ετή παραχώρηση.

Η πλήρης απάντηση του συνδυασμού του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Άρη Ρώτα, ο οποίος εμφανίστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου 2023 για το μείζον θέμα της Natura, χωρίς να τοποθετηθεί και ν’ αναπτύξει τις απόψεις του, παρόλο που δόθηκε λόγος και χρόνος από το προεδρείο στους παρακολουθούντες τη συζήτηση, και χωρίς να έχει συμμετάσχει σε οτιδήποτε έχει οργανωθεί για το ζήτημα αυτό από τις τοπικές αρχές, φορείς, κατοίκους, ιδιοκτήτες γης, εδώ και τρεις μήνες.

Το να συγκρίνει ο κ. Ρώτας μια εξάμηνη παραχώρηση για διευκόλυνση ενός κρατικού φορέα, του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, που πράγματι αποφασίστηκε με την υπ’ αρ. 50/06-02-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να την αντιπαραβάλει με μια 10ετή παραχώρηση (θυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, είχε εισηγηθεί 15ετή δωρεάν παραχώρηση των χώρων του Ενυδρείου), είναι επιεικώς παραπλανητικό.

Ως προς την παραχώρηση χώρου στον ΟΦΥΠΕΚΑ, μπορεί ο κ. Ρώτας να επιχειρηματολογήσει γιατί πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του νησιού μας; Από πού προκύπτει αυτό; Πώς γνωρίζει ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα αναλάβει την εφαρμογή των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) για τη Natura; Πώς μπορεί να εξαγγέλλει ότι μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στο νησί μας, καθώς ο συγκεκριμένος οργανισμός ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει ακόμα θα γνωμοδοτεί για όλα τα θέματα που αφορούν στις περιοχές Natura; Γνωρίζει κάτι που δε γνωρίζουμε όλοι οι υπόλοιποι;

Συμβουλευτικά αναφέρουμε ότι, καλό θα είναι ο κ. Άρης Ρώτας να κάνει επισκέψεις σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές και να αποκτήσει δική του, προσωπική, αντίληψη των πραγμάτων και να μη μεταφέρει αυτά που του μεταφέρονται. Επίσης, θα πρέπει να επισκεφθεί άμεσα το Ενυδρείο στο Κίνι – διότι είναι προφανές ότι δεν το έχει κάνει – προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι είναι επισκέψιμο από δημότες και επισκέπτες, ότι είναι χώρος «ζωντανός» με την έννοια ότι η φροντίδα των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενεί είναι καθημερινή, χειμώνα και καλοκαίρι, ότι περιέχει μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό σημαντικής αξίας και ότι οι μετασκευές που θα πραγματοποιούνταν ώστε να δημιουργηθούν χώροι γραφείων για τον ΟΦΥΠΕΚΑ δεν ταιριάζουν επ’ ουδενί στην αυτοτελή χρήση του.

Καλό θα είναι, επίσης, να γνωρίζει ο κ. Ρώτας, ότι αρκετά από τα θαλάσσια είδη που φιλοξενούνται στο Ενυδρείο είναι σπάνια ή προς εξαφάνιση, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 1000 εκθέματα ιδιαίτερης σημασίας για το Ενυδρείο. Είναι, λοιπόν, απορίας άξια η επιμονή της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του κ. Ρώτα, ως προς την παραχώρηση χώρων του Ενυδρείου στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Μην παρασύρεστε αγαπητέ κ. Ρώτα από συνεργάτες σας οι οποίοι απέδειξαν, την τελευταία τετραετία, αν μπορούν ή δεν μπορούν να προωθήσουν τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του και παραμένουμε στη διάθεσή σας για διάλογο – ακόμα και για αντιπαράθεση όταν αυτό χρειαστεί – αρκεί να μεταφέρετε απόψεις δικές σας και όχι άλλων!

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*