Ερμούπολη: «Κέντρο ανακύκλωσης» οι εμπορικοί δρόμοι – Πώς αντιδρούν Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος και «Τερψιχόρη»

Newsroom
19/03/2023 18:07
 
 
 

 

Με τη πασχαλινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών και την θερινή περίοδο να ακολουθεί, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου και ο Σύλλογος «Τερψιχόρη» αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να γίνεται αποτελεσματικά και ομαλά η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, κατόπιν συσσώρευσης μεγάλου όγκου υλικών προς ανακύκλωση στις οδούς Σταματίου Πρωΐου και Χίου, καθώς και στην οδό Ανάφης (πάροδος του πεζοδρόμου της Πρωτοπαπαδάκη), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η συσσώρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια δυσάρεστη εικόνα που δεν «κολάκευε» τα συγκεκριμένα σημεία και τα σίγουρα «επιβάρυνε» τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ενημέρωσε τους δυο συλλόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοινού το πρόβλημα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι γνωστοί οι επαγγελματίες που αφήνουν συνεχώς στα σημεία αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά.

«Προβαίνουμε σε ευγενική υπενθύμιση χωρίς να θέσουμε σε εφαρμογή τον κανονισμό καθαριότητας» αναφέρει με νόημα η ανακοίνωση του Δήμου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα εξής:

-Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτοκιβώτια, χαρτόνια και υλικά
συσκευασίας)περιλαμβάνει δύο δρομολόγια καθημερινά: το πρώτο από τις 08:00 έως τις 09:00 και το δεύτερο από τις 13:30 -14:00.

-Το Σάββατο, μετά τις 13:30 και ως τη Δευτέρα το πρωί ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αλλά χρησιμοποιούμε το σύστημα βυθιζόμενων κάδων της παραλίας.

Οι επιχειρηματίες παρακαλούνται να διαχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας. Ειδικότερα τα χαρτοκιβώτια και τα χαρτόνια συσκευασίας να είναι συμπιεσμένα και διπλωμένα, ώστε να είναι κλειστά για να μειώνεται ο όγκος τους και κατόπιν να τα βγάζουν έξω από τα καταστήματα τους.

-Αν προκύψει κάποιο κατάστημα να έχει για ανακύκλωση κάποια υλικά εκτός των ωρών που θα περνάει το όχημα, παρακαλούνται οι έμποροι – επιχειρηματίες της περιοχής να το μεταφέρουν στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης και στο λιμάνι ή να το κρατήσουν στα καταστήματά τους μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.

-Σημειώνουμε ότι στα ανωτέρω σημεία δε γίνεται συλλογή οικιακών απορριμμάτων.

«Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια καλαίσθητη εικόνα, αλλά και ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον στους εμπορικούς δρόμους της Ερμούπολης και στο λιμάνι» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*