3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης: Εκπαιδευτικό κενό δημιουργεί προβλήματα στη σχολική καθημερινότητα

Newsroom
24/03/2023 13:36
 
 
 

 

Να κινητοποιηθούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το εκπαιδευτικό κενό που δημιούργησε η αιφνίδια αποχώρηση της, επί σειρά ετών διευθύντριας, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος, επισημαίνει ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου (οπότε και η Διευθύντρια προήχθη σε Σχολική Σύμβουλο), το κενό που δημιουργήθηκε, καλύπτει ο εκπαιδευτικός της Ε’ τάξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

«Οι μαθητές του σχολείου μας δεν θα έπρεπε να υπόκεινται σε καμία έκπτωση της σχολικής τους καθημερινότητας, ως συνέπεια κεντρικών διοικητικών αποφάσεων που δεν τους αφορούν» τονίζεται στο δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφουν η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζένη Παπαζιού και η Γραμματέας κα Μαργαρίτα Ζάγκλη.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση, στις αρχές Φεβρουαρίου, της επί σειρά ετών διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, λόγω προαγωγής της σε Σχολική Σύμβουλο, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Κυκλάδων ζητώντας την κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού που έχει προκληθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι ο εκπαιδευτικός της Ε’ τάξης καλείται μέχρι και σήμερα να τελεί, καθ’ υπέρβαση του ωραρίου του, παράλληλα καθήκοντα υπευθύνου της Ε’ τάξης, καθώς και χρέη διευθυντή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προσφορότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι οι διδακτικές ώρες που είχαν ανατεθεί στην πρώην διευθύντρια του σχολείου μας, υλοποιούνται αναγκαστικά αυτή τη στιγμή από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας, εις βάρος της ενισχυτικής διδασκαλίας, της παράλληλης στήριξης καθώς και των ωρών λειτουργίας της βιβλιοθήκης, η οποία υπολειτουργεί.

Σε επικοινωνία του Συλλόγου Γονέων με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε σαφές πως δεν θα υπάρξει αναπλήρωση της κενής θέσης εκπαιδευτικού, καθώς σε αντίστοιχη πρόσκληση δεν παρουσιάστηκε κανένας αναπληρωτής δάσκαλος.

Επισημαίνουμε πως το κενό κάλυψης 21 διδακτικών ωρών στο σχολείο μας οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αιφνίδια και εν μέσω σχολικής χρονιάς τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας Σχολικών Συμβούλων, χωρίς παράλληλα να εξασφαλιστεί η αυτονόητη αντικατάστασή τους από άλλους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες που υπηρετούσαν.

Επειδή το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία είναι αδιαπραγμάτευτο και

Επειδή οι μαθητές του σχολείου μας δεν θα έπρεπε να υπόκεινται σε καμία έκπτωση της σχολικής τους καθημερινότητας, ως συνέπεια κεντρικών διοικητικών αποφάσεων που δεν τους αφορούν,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να κινητοποιηθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί του εκπαιδευτικού κενού που υφίσταται και να δρομολογήσει άμεσα την κάλυψή του.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*