Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου: Οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής (video)

Newsroom
05/02/2024 23:10
 
 
 

 

Για τα θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο Αλέξης Αθανασίου.

Επίσης έκανε αναφορά στο πολιτιστικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2024 και στα 19 φεστιβάλ, παλιά και καινούρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί αλλά και για την τουριστική προβολή, που εγκαίρως έχει προετοιμάσει ο δήμος.

Υπογράμμισε ότι οι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ώστε να ενημερωθούν για τα θέματα του νησιού, και να ξεκινήσουν να εργάζονται ώστε να προλάβουν να προγραμματίσουν έργα και δράσεις.

«Έχουμε καταλήξει σε μια δέσμη μέτρων σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος» σημείωσε ο κ. Αθανασίου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι τα mini bus θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους δημότες και σε αυτά θα προστεθούν δύο ακόμη τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ενώ το κόστος που βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου είναι 650.000 € για τις δωρεάν μετακινήσεις, είναι μια δαπάνη την οποία θα συνεχίσει να κάνει ο Δήμος.

Για τον κ. Αλέξη Αθανασίου ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα για τα οποία η δημοτική αρχή προβληματίζεται αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως στο κλειστό που έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα μετά από αστοχίες στη μελέτη. Πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος της δημοτικής του αρχής είναι να κλείσουν τα «έργα – προίκα» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, να ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Σύρου, να γίνει η υπογειοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στην Ερμούπολη και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγραφής του στρατοπέδου και να δημιουργηθεί η πανεπιστημιούπολη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*