Σύρος: Έκθεση ΤΕΤΡΑΔΙΑ Α’ Οι Τιτάνες των Αισθήσεων του Θανάση Λάλα στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Newsroom.
22/07/2024 19:49
 
 
 

 

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2024», θα πραγματοποιηθεί η έκθεση του Θανάση Λάλα ΤΕΤΡΑΔΙΑ Α’ Οι Τιτάνες των Αισθήσεων, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου-25 Αυγούστου 2024

Εγκαίνια: 27 Ιουλίου 2024, ώρα 21:00

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Για πρώτη φορά, μέρος από τα μοναδικά «Τετράδια» του Θανάση Λάλα, που αποτελούν την καθημερινή πνευματική του ενασχόληση, θα «πάρουν ζωή» σε 31 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων με μικτή τεχνική πάνω σε βαμβακερό καμβά, 8 γλυπτά Τοτέμ και ένα επί-ζωγραφισμένο αυτοκίνητο, εμπνευσμένα από τους Τιτάνες, τους Αρχαίους θεϊκούς φορείς, τα υπερφυσικά όντα που γεννήθηκαν από τη Γαία και τον Ουρανό και κυβέρνησαν κατά την περίοδο της Χρυσής Εποχής.

Ο Θανάσης Λάλας, μεταλλάσσοντας το μυθολογικό αφήγημα των Τιτάνων, δημιουργεί του δικούς του Τιτάνες των Αισθήσεων: Η Αφή, η Γεύση, η Όραση, η Όσφρηση, η Ακοή, η Ενόραση και η Κοινή Λογική. Οι Τιτάνες των Αισθήσεων, προέκυψαν από την ερωτική σχέση του Νου με την Αίσθηση, γι’ αυτό ονομάστηκαν Αισθήσεις, Τιτάνιες Αισθήσεις του Σώματος.

Στις 27 και 28 Ιουλίου θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό εικαστικό γεγονός: ο δημιουργός Θανάσης Λάλας θα αλληλοεπιδράσει με την Τεχνητή Νοημοσύνη, συμπράττοντας με την UBITECH, μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, διαγνωσμένης εμπειρίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, βασισμένο σε μία ιδέα του Ανέστη Κυριακίδη που επιμελείται της έκθεσης και της εταιρείας Graphicon με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των γραφικών τεχνών.

Τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη, μέσω μίας πρωτοποριακής για τα παγκόσμια δεδομένα τεχνολογικής υποδομής, θα μπορούν να μεταλλάσσονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών σε νέα μοναδικά έργα που θα δημιουργεί η πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης με μοναδικό αρωγό την φωνή του δημιουργού στο «AI Art Chatbot» και την συνεργασία του Πικάσο, του Ματίς, και άλλων εκπροσώπων των μεγάλων καλλιτεχνικών κινημάτων όπως ο κυβισμός και ο εξπρεσιονισμός.

Με τη συνεργασία του καλλιτέχνη με την UBITECH, που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στο χώρο της Tεχνητής Nοημοσύνης, οι Τιτάνιες Αισθήσεις του Σώματος έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τον κυβερνο-κόσμο των μηχανών, δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό και εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Στην έκθεση, επίσης, θα παρουσιαστούν δεκαπέντε video presentations «Titans of Art», παραγωγής της ΕΡΤ. Δεκαπέντε συναντήσεις του Θανάση Λάλα με ανθρώπους που καθόρισαν την δημιουργική σκέψη παγκοσμίως, των τελευταίων εκατό χρόνων.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Contemporary Athens.

Επιμέλεια: Ανέστης Κυριακίδης (Graphicon)

Χορηγοί: AVIS, MINDS, UBITECH, Graphicon, Textum Digital, Apolyto Creative Spot

Συντονιστής: Γιώργος Αλτουβάς

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*