Ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα

Newsroom.
22/01/2025 07:35
 
 
 

Μια χυλωμένη ρεβυθάδα είναι μερικές φορές αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Το ταχίνι και η πάπρικα την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη και κρεμώδη.

Υλικά:
300 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
400 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1½ κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Παίρνουμε 1 κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ρεβυθάδα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr της Νένας Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*