Πρόταση για αποκλειστικά πρωινό ωράριο λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα της Σύρου

τοπικών προϊόντων
Newsroom
14/03/2020 12:47
 
 
 

 

Στη λήψη έκτακτων μέτρων προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ανησυχία των επαγγελματιών τόσο για την δική τους προστασία, όσο και για την προστασία των πελατών τους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των εξαιρετικά πρωτόγνωρων και δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, πρότεινε να ισχύσουν τα εξής από σήμερα Σάββατο μέχρι τις 28 Μαρτίου:

*Τα καταστήματα τροφίμων, τηρώντας πάντοτε με μεγάλη προσοχή τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας που προβλέπονται, να παραμείνουν ανοιχτά διατηρώντας το ήδη υπάρχον ωράριο τους.
*Στα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους που δεν ασχολούνται με τρόφιμα, τον περιορισμό του ωραρίου τους ως εξής: το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου εκτιμά ότι «αν το παραπάνω προτεινόμενο ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα έχει καθολική αποδοχή, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ανταγωνισμού», αντιθέτως μάλιστα «με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, όλοι οι συνάδελφοι θα συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, επιδεικνύοντας περίτρανα την ατομική και συλλογική ευθύνη στην δύσκολη αυτή δοκιμασία».

Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι όλα τα παραπάνω προτείνονται με κάθε επιφύλαξη, καθώς ο κορωνοϊός είναι σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο και οι αποφάσεις που παίρνονται παντού αυτή την στιγμή αφορούν στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, έχει συνεχή επαφή με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια, καθώς και με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου) και θα κρατά ενήμερους τους πολίτες για κάθε μελλοντική εξέλιξη.

(Visited 216 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*