Επικείμενη επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Σύρο

Newsroom
08/09/2020 17:19
 
 
 

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Σύρο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του Δήμου, η εν λόγω επίσκεψη είναι απόρροια ενεργειών του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα, ο οποίος χθες συναντήθηκε με την Υπεύθυνη Εκδηλώσεων της Επιτροπής Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την επικείμενη άφιξη της κας Αγγελοπούλου στο νησί.

Κατά την διάρκεια της προπαρασκευαστικής συνάντησης, ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ενδεικτικά, η πρόταση του Δήμου – η οποία έχει ήδη υποβληθεί προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με σκοπό να τονιστεί ο ρόλος της Σύρου στην Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς – αναπτύσσεται στους άξονες:

1. «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας»,

2. «Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μία πορεία 200 χρόνων»,

3. «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια»,

4. «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου και στο Θέατρο Απόλλων, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με την κα Φιλιαγκουρίδου να δηλώνει εντυπωσιασμένη τόσο από τη Σύρο, όσο και από τη θερμή φιλοξενία.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*