Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για τον εορτασμό της μνήμης του Πολιούχου Αγίου Νικολάου

agios nikolaos
Newsroom
04/12/2020 10:15
 
 
 

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, λόγω της πανδημίας.

Σε μήνυμα του, ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Λειβαδάρας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν το φωτεινό πρότυπο του Προστάτη Αγίου και να προσευχηθούν για όλους όσους δίνουν μάχη για να ζήσουν, δίνουν μάχη προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, δίνουν μάχη με το πένθος που βιώνουν. Επίσης, τόνισε ότι, όταν ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση, οι Συριανοί και οι Συριανές θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο όπως του αρμόζει.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Ο εορτασμός του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, του ταπεινού Ιεράρχη των Μύρων της Λυκίας και προστάτη της ναυτιλίας και των ναυτικών, θα τελεστεί φέτος κεκλεισμένων των θυρών, κατά τρόπο πρωτόγνωρο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Η προσκύνηση θα είναι πνευματική, βαθιά και ουσιαστική. Ακολουθώντας το φωτεινό πρότυπο του Προστάτη Αγίου μας, στο Πρόσωπο του οποίου συμπυκνώνονται και εκφράζονται οι αρετές της πραότητας, της ταπεινής αγάπης, της εγκράτειας, της φιλανθρωπίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, θα προσευχηθούμε για όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη για να ζήσουν, για όλους τους συνανθρώπους μας που προσφέρουν αγόγγυστα και με κίνδυνο της ζωής τους τις υπηρεσίες τους, αλλά και για όλους τους συνανθρώπους μας που βιώνουν το πένθος.

Αυτή τη χρονιά, προέχει η ασφάλεια όλων μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα την υγειονομική κρίση. Τότε, θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί γεροί και δυνατοί, να γεμίσουμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και να τιμήσουμε τον Πολιούχο μας, όπως του αρμόζει.

Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία!

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*