Νηπιαγωγείο Φοίνικα: Καλεί τα παιδιά της Σύρου σε κυνήγι πασχαλινού αβγού!

Newsroom
22/04/2021 12:58
 
 
 

Με το σύνθημα «Όμορφες πεζοπορίες στα ξωκλήσια του νησιού μας. Αναζήτησε και εσύ το Πασχαλινό αβγό» το Νηπιαγωγείο Φοίνικα προσκαλεί τα παιδιά και τις οικογένειες της Σύρου από το Σάββατο 24 Απριλίου έως την Κυριακή 9 Μαΐου να περιηγηθούν πεζοπορώντας στα μικρά εξωκλήσια του νησιού και … να ανακαλύψουν το πασχαλινό αβγό που είναι εκεί κρυμμένο!

Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου φιλοτέχνησαν από ένα πασχαλινό αβγό για το σκοπό αυτό, ενώ από τις εκπαιδευτικούς επιλέχθηκαν – σε συνεργασία με την Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου – 23 περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια που οδηγούν σε μικρά εκκλησάκια, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέρος της Σύρου.
Σε κάθε εξωκκλήσι θα είναι τοποθετημένος ένας γρίφος, η λύση του οποίου θα οδηγήσει τα παιδιά στην εύρεση του πασχαλινού αβγού.

Οι διαδρομές σηματοδοτήθηκαν με πασχαλίτσες, μελισσούλες και κόκκινες κορδέλες, ενώ στην αφετηρία τους έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση – πινακίδα. Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες διαδρομές επιλέχθηκαν με κριτήρια την προσβασιμότητά τους από μικρά παιδιά με την οικογένειά τους, την γεωγραφική κατανομή τους στο νησί, την φυσική τους ομορφιά και τη συμπερίληψη ορθόδοξων και καθολικών εξωκκλησιών.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας στην πασχαλινή δράση περιλαμβάνονται αναλυτικά σε ψηφιακό εγχειρίδιο στο παρακάτω link: https://rb.gy/rirqyu.

Στο εγχειρίδιο εμπεριέχεται ψηφιακός χάρτης όλων των διαδρομών που δημιουργήθηκε για το σκοπό της δράσης, αναλυτικές πληροφορίες ανά διαδρομή, καθώς και οδηγίες συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πασχαλινό αβγό – καλλιτέχνημα, ο γρίφος που είναι τοποθετημένος στην είσοδο κάθε εξωκκλησιού καθώς και τα στοιχεία της ειδικής σήμανσης των μονοπατιών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσπώνται ή να μετακινούνται. Παραμένουν ακριβώς στο σημείο που τα βρήκαμε για τον επόμενο συμμετέχοντα.

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να αποστείλουν από μία φωτογραφία για κάθε πασχαλινό αβγό που βρίσκουν, καθώς και μία φωτογραφία που τράβηξαν κατά την περιήγησή τους, στο παρακάτω e-mail: nip.foinik.easter.egg@gmail.com.

Μετά το πέρας της δράσης κάθε συμμετέχοντας θα λάβει στο e-mail του αναμνηστικό συμμετοχής.

Την πασχαλινή δράση σχεδίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου Φοίνικα κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των παιδιών αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Αποτελεί σχέδιο δράσης του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Συμπεριλαμβάνεται ως δράση στο πλαίσιο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Κύκλοι Δεξιοτήτων» (3ος θεματικός κύκλος: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη), στο οποίο ενταγμένη σχολική μας μονάδα για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, με απόφαση του ΥΠΑΙΘ.

Κυρίως όμως εκφράζει το όραμα των νηπιαγωγών για ένα σχολείο που καλλιεργεί στους μικρούς μαθητές/τριές του θετικές σκέψεις και συναισθήματα για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Σε πείσμα των καιρών και εν μέσω πανδημίας επιδιώκουμε να προσφέρουμε χαρά, γνώση, και κοινωνικοσυναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις οικογένειές τους που μας συμπαραστέκονται καθημερινά.

Επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο μέσω μιας ζωντανής σχέσης αλληλεπίδρασης σχολείου και κοινωνίας. Μίας σχέσης που μας καθιστά όλους -μικρούς και μεγάλους – συνδημιουργούς και ενεργούς πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας προσκαλούμε φίλοι μας…
– Να περπατήσετε τις διαδρομές και τα μονοπάτια που προτείνονται, να απολαύσετε τη φύση, να γνωρίσετε την ύπαιθρο του νησιού μας.

– Να νιώσετε τη χαρά της Άνοιξης και την συγκίνηση της συνάντησης με ένα τόπο προσευχής και περισυλλογής, τις Άγιες αυτές ημέρες…

– Να γνωρίσετε ένα ή περισσότερα εξωκκλήσια, καθένα από τα οποία έχει τη δική του μοναδική ιστορία και αποτελεί ψηφίδα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

– Να παίξετε και να χαρείτε.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*