Τήνος: Την Δευτέρα η δίκη 29 πολιτών και του Π. Κροντηρά για τα επεισόδια στο λιμάνι τον Δεκέμβριο του 2019

Newsroom.
30/05/2025 20:28
 
 
 

 

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σύρου θα βρεθούν τη Δευτέρα οι 30 δημότες της Τήνου, μεταξύ των οποίων και ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς, με την κατηγορία της παράνομης βίας κατ’εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά στα περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβρη του 2019 στο λιμάνι του νησιού, όταν περισσότεροι από 200 κάτοικοι της Τήνου, στάθηκαν μπροστά στον καταπέλτη του επιβατηγού/οχηματαγωγού ΘΕΟΛΟΓΟΣ, εμποδίζοντας τα οχήματα που μετέφεραν σκυρόδεμα και μηχανήματα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη δημιουργία αιολικών πάρκων και υπερασπιζόμενοι το φυσικό τοπίο του νησιού τους.

Μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση εκδικάζεται τελικά τη Δευτέρα 02/06 ενώ εκκρεμούν ακόμα 6 δίκες που αφορούν στο θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Τήνο, μεταξύ των οποίων και η αγωγή της εταιρείας για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη, σε βάρος 100 κατοίκων του νησιού.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 138 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*