Τετραήμερη εκδρομή στη Μακεδονία διοργανώνει η ΟΝΑΣ (όλες οι πληροφορίες)

Newsroom
02/08/2019 18:17
 
 
 

 

Τετραήμερη εκδρομή στη Μακεδονία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ).

Συγκεκριμένα στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, περιλαμβάνονται οι περιοχές, Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες, Οχυρό Ρούπελ, Καβάλα, Φράγμα Θησαυρού και Δράμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ

Αναχωρούμε από την ΟΜΟΝΟΙΑ (πλατεία Λαυρίου) στις 7:30. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο χωριό ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ, που βρίσκεται το φράγμα της ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ. Εκεί θα έχουμε το γεύμα μας και όσοι επιθυμούν θα κάνουν βαρκάδα στη λίμνη, όπου θα ξεναγηθούν στον υδροβιότοπο.
Το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο FHILIPPOS XENIA 4*. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, σπα, τζακούζι, βόλτα στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ, που έχει ενδιαφέροντα μνημεία από τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε το ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ, το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας στη Γραμμή ΜΕΤΑΞΑ, όπου θα γίνει ξενάγηση από στρατιωτικούς. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς ΚΑΒΑΛΑ.
Στην ΚΑΒΑΛΑ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY 4*. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη.

3η ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε. Θα περάσουμε από τη ΞΑΝΘΗ και στη συνέχεια διασχίζοντας τα θρακικά Τέμπη, θα φτάσουμε στο ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ του ΝΈΣΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ , ένα από τα ψηλότερα της Ευρώπης (175 μ. ), όπου θα μας γίνει ξενάγηση.
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το χωριό ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, όπου θα ξεναγηθούμε στο Υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου. Στο χωριό θα μας υποδεχθεί και ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Κατόπιν, θα επισκεφτούμε το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ του Κώστα Λαζαρίδη. Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με την περιοχή, θα επισκεφτούμε την πόλη της ΔΡΑΜΑΣ και ειδικότερα, το πάρκο με τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε, στο χωριό ΛΥΔΙΑ, το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής. Επιστρέφουμε στην ΚΑΒΑΛΑ. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική διασκέδαση.

4η ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Κατευθυνόμαστε προς το όρος ΠΑΓΓΑΙΟ.
Στη βόρεια πλευρά του όρους, στα 753μ. υψόμετρο, θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ.
Το μεσημεριανό μας γεύμα θα το έχουμε στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ, στους πρόποδες του Ολύμπου. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Κόστος εκδρομής – Δηλώσεις συμμετοχής

170 € το δίκλινο, 215 € το μονόκλινο
Περιλαμβάνονται: τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, τρία πρωινά, ένα δείπνο (στις ΣΕΡΡΕΣ), και το πούλμαν.
Δεν συμπεριλαμβάνεται ο δημοτικός φόρος των ξενοδοχείων (3€/ βραδιά ).

Δηλώσεις συμμετοχής: Απόστολος Μήνδρου: 6945583360 και Μανώλης Καλαϊτζής: 6944591561

Για κρατήσεις θέσεων: προκαταβολή 50 €, έως 15/09/2019.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ: GR9801720090005009070598600
Αρ. Λογαριασμού: 5009070598600
Θα αναγράφονται: ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα και τηλέφωνο

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*