Σαντορίνη: Επιχείρηση διάσωσης 34χρονου Γάλλου από δύσβατο σημείο – Απεγκλωβίστηκε διά θαλάσσης

Newsroom.
27/08/2026 13:15

Το βραχώδες σημείο δεν επέτρεπε την προσέγγιση των σκαφών – Στέλεχος του Λιμενικού έφτασε στην ακτή με βοηθητική λέμβο και ο 34χρονος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αθηνιού

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 34χρονου υπηκόου Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ στη Σαντορίνη, όταν ο άνδρας εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο της στεριάς και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνσή του διά θαλάσσης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, ενώ τελικά ο 34χρονος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αθηνιού.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ στη Θήρα, όταν η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για έναν αλλοδαπό που είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο της στεριάς και χρειαζόταν απεγκλωβισμό διά θαλάσσης.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα Περιπολικό Σκάφος του Λιμενικού Σώματος και το επιβατηγό-τουριστικό «ΠΡΕΣΤΙΖ» Ν.Π. 10996.

Ωστόσο, λόγω της μορφολογίας και του βραχώδους σημείου, τα δύο σκάφη δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον εγκλωβισμένο άνδρα.

Στη συνέχεια, στέλεχος του Λιμενικού επιβιβάστηκε στη βοηθητική λέμβο του σκάφους «PRINCESS» Ν. Θήρας 44 και κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή.

Εκεί εντοπίστηκε ο 34χρονος υπήκοος Γαλλίας, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα και ήταν καλά στην υγεία του.

Ο άνδρας κολύμπησε λίγα μέτρα και επιβιβάστηκε αρχικά στη βοηθητική λέμβο, ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο Περιπολικό Σκάφος του Λιμενικού.

Το σκάφος του Λιμενικού μετέφερε τον 34χρονο με ασφάλεια στο λιμάνι του Αθηνιού.

Από εκεί, ο αλλοδαπός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, παρά τη δυσκολία της πρόσβασης στο σημείο.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.