Ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Κυκλάδων για το κρούσμα κορωνοϊού συναδέλφου τους στη Νάξο

Άκης Αξαόπουλος
07/04/2020 19:28
 
 
 

 

Πρωινές ώρες σήμερα (07/04/2020), έγινε γνωστό, ότι συνάδελφος-στέλεχος που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου, κατόπιν σχετικών εξετάσεων, διεγνώσθη θετικός στη νόσο του Κορωνοϊού COVIT 19.

Άμεσα ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, καθ΄ όν μέρος μας αναλογούσε, εκδηλώσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, επικοινωνώντας με κάθε αρμόδιο, προκειμένου ο προσβληθείς από την υπόψη επιδημική νόσο Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τύχει της δέουσας αντιμετώπισης για την πληρέστερη δυνατή ιατρική περίθαλψη και αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς.

Επίσης, εκ μέρους μας, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την υγειονομική προστασία-θωράκιση των εγκαταστάσεων-καταστήματος της Λιμενικής Αρχής Νάξου και συγκεκριμένα στη γενική απολύμανση των χώρων, δίδοντας σχετική εντολή σε εξειδικευμένο συνεργείο να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες εργασίες, καλύπτοντας κάθε σχετική υποχρέωσή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση ήταν η ανταπόκριση της πολιτείας, ειδικότερα του Βουλευτή Κυκλάδων και Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ Νικόλαο, μερίμνησαν για την ταχεία αεροδιακομιδή του στελέχους του Λιμενικού Σώματος, με πτητικό μέσο της αεροπορίας στρατού, σε νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών.

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της υγείας του συναδέλφου, ώστε εάν και όποτε απαιτηθεί να συνδράμουμε για τη βέλτιστη αντιμετώπιση, τυχόν θεμάτων, που ήθελε ανακύψουν, στην πορεία της νοσηλείας έως και την ανάρρωσή του.

Ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη, Εθνικής Άμυνας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη και Πολιτικής Προστασίας κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ Νικόλαο για την άμεση ανταπόκριση, ευαισθησία και αντανακλαστικά που επέδειξαν, για την ταχύτερη και αρτιότερη αντιμετώπιση του συμβάντος.

Ομοίως ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Νάξου κ. ΛΙΑΝΟ Δημήτριο, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ Καλίτσα, καθώς και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου / Κέντρου υγείας Νάξου, για το αμέριστο ενδιαφέρον τους και την υποδειγματική παρεχόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα τους, στον ασθενήσαντα Αξιωματικό του Λιμεναρχείου Νάξου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρατηρούμενη μεθοδική και συγκροτημένη δράση της Ελληνικής Πολιτείας, σε όλες τις εκφάνσεις και πτυχές της, όπως αυτή ενδεικτικά εκδηλώθηκε σήμερα κατά τη διαχείριση του περιστατικού του συναδέλφου, της οποίας όλοι γίναμε μάρτυρες, γεννά αναμφίβολα την ισχυρή πεποίθηση, ότι η ανάσχεση και περιορισμός της εξάπλωσης της επιδημικής νόσου του Κορωνοϊού COVIT 19, που ταλανίζει όχι μόνο την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και την πατρίδα μας, σύντομα θα αποτελέσει γεγονός.

(Visited 4.560 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*