Λιμεναρχείο Νάξου: Οι υποχρεώσεις των χειριστών ταχύπλοων σκαφών

ταχύπλοων σκαφών
Newsroom
09/07/2020 16:33
 
 
 

 

Τις υποχρεώσεις των χειριστών ταχύπλοων σκαφών ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου που διανύουμε υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους με ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι ήδη βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου, παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών στο νησί της Νάξου, καθώς επίσης και αυξανόμενη κίνηση ταχύπλοων σκαφών στις ακτογραμμές, στους λιμένες, και τους όρμους του νησιού.

Δεδομένου ότι από την προσέγγιση των ταχύπλοων σκαφών στις ακτές και τους λιμένες, εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των λουόμενων, η Λιμενική Αρχή Νάξου, έχοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία για τις υποχρεώσεις χειριστών ταχύπλοων σκαφών για την κυκλοφορία και πλεύση αυτών ενημερώνει:

1. Η κυκλοφορία/πλεύση του ταχύπλοου σκάφους εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά απαγορεύεται: α) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων του άρθρου 26, β) σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες, γ) με ταχύτητα μεγαλύτερη των 5 κόμβων σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.
Κατά συνέπεια γίνεται σαφές ότι απαγορεύεται η κίνηση ταχύπλοου σκάφους ανεξαρτήτου ταχύτητας για προσέγγιση στην ακτή σε θαλάσσια περιοχή όπου υπάρχουν λουόμενοι.

2. Οι χειρισμοί εισόδου/εξόδου και πρόσδεσης στον εκάστοτε λιμένα καθώς και οι χειρισμοί προς αγκυροβολία του σκάφους σε προβλεπόμενο πάντοτε σημείο να εκτελούνται με τη δέουσα προσοχή ιδίως όταν παρακείμενα του λιμένα υπάρχει θαλάσσια περιοχή με λουόμενους.

«Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και φρονούμε ότι η προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται από την υπηρεσία μας για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό» σημειώνει χαρακτηριστικά το Λιμεναρχείο Νάξου.

(Visited 324 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*